Család

Kertészkedjünk a gyerekekkel együtt! (x)

Már az első tavaszi kerti munkákba érdemes bevonni a gyerekeket. A kicsik és a nagyobbak is könnyen megtalálhatják, hogy számukra melyek a vonzó tennivalók, és nincs is jobb, mint amikor egy gyerek önszántából szabad levegőn tölti az időt.

Ápoljuk együtt a kertet!

A kert, terasz közös rendbetétele, a tél nyomainak eltűntetése, a föld felfrissítése, a növények metszése, a gereblyézés vagy a gyomok kihúzása mind-mind olyan feladat, amit közösen, a szabad levegőn végezhetünk. A kerti munka nemcsak fizikai aktivitást igényel a gyerekektől, de megnyugtatja és közelebb viszi a természethez őket.

Kertészkedjünk a gyerekekkel együtt! (x)Ültessünk együtt!

A különféle palánták nevelésébe, az egynyári növények ültetésébe aktívan bevonhatjuk a gyerekeket is. Az apró magok jól illenek a pici tenyerekbe, és mint tudjuk, az együtt elvetett, közösen nevelt zöldségeknek és gyümölcsöknek egészen más íze van. Ha válogatós gyerekkel van dolgunk, akkor érdemes ilyenkor olyat is ültetni, ami még nem a kedvence, de ha látja, hogy – az ő gondoskodásának köszönhetően – hogyan születik a kis magból egészséges gyümölcs vagy zöldség, jó eséllyel már hajlandó lesz megkóstolni is azt.

Kertészkedjünk a gyerekekkel együtt! (x)Kis embereknek saját mini gazdaság

A közös munka mellett érdemes saját területet is biztosítani a gyerekek számára. Egy ládát a balkonon, személyre szabott magaságyást, mini melegágyat, amit neki kell gondozni, gondoskodni az ott élő, fejlődő növényekről. A saját „kerthez” természetesen saját szerszámok is dukálnak: az ALDI GARDENLINE kerti eszközválasztékban biztosan találunk olyat, amit az adott korosztály önállóan vagy szülői felügyelet mellett biztonsággal használhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top