nlc.hu
Család

Gyógynövények szorongás ellen

Ez az 5 gyógynövény segít enyhíteni a szorongást és a stresszt

Túl sok a stressz, aludni sem tudsz, mert állandóan cikáznak a gondolatok a fejedben? Ezek a gyógynövények segítenek ellazulni!

Akár a munkád, akár a magánéleted vagy a világ történései miatt szorongsz, fontos, hogy megtaláld a saját magad számára legideálisabb stresszoldó módszereket. A gyógynövények is a segítségedre lehetnek, mutatjuk, melyek a leghatékonyabbak!

Teázó nő

Hívd segítségül a gyógynövényeket! (Fotó: Getty Images)

Levendula

A levendula az egyik legismertebb gyógynövény szorongás ellen. Általános kedélyjavító hatásáról is ismert, és akkor is jól jön, ha nehezen megy az elalvás. Nyugtató, szorongáscsökkentő hatása miatt illóolaj formájában, de teaként is hasznos lehet. Cseppents 1-2 csepp levendula illóolajat a párnádra elalvás előtt, napközben pedig a párologtatóban használd!

Közönséges komló

Ha a komlóról eddig csak a sörkészítés kapcsán hallottál, itt az ideje, hogy megismerd a gyógyhatásait! A komló ismert stresszcsökkentő hatásáról, enyhítheti a szorongásos tüneteket is. Kúraszerűen érdemes alkalmazni: napi 200 mg komló segíthet enyhíteni a nyomást, ha stresszes szakaszát éled az életednek.

Citromfű

A citromfű friss, üde íze már önmagában is elég meggyőző ahhoz, hogy naponta megigyunk egy-egy csészével. De ebben a listában nem az aromája miatt van helye, hanem a hangulatjavító hatása miatt. A levendula mellett az egyik legnépszerűbb gyógynövény szorongás, feszültség ellen. Szintén elősegíti a pihentető alvást, így a legjobb, ha lefekvés előtt egy csésze citromfű teával zárod a napodat.

Citromfüves limonádé kancsóban

Nemcsak teát, hanem limonádét is készíthetsz citromfűből
(Fotó: Getty Images)

Orbáncfű

Az orbáncfüvet az alternatív gyógyászatban régóta alkalmazzák hangulati zavarok kezelésére. Depresszióval küzdők számára is ajánlják, és arra vonatkozóan is folynak kutatások, amik azt vizsgálják, hogyan hat a szorongásos tünetekre. Fontos: ha diagnosztizált depresszióval küzdesz, egyeztess az orvosoddal, mielőtt elkezded alkalmazni!

Orvosi macskagyökér

Az orvosi macskagyökér is olyan gyógynövény, amit segítségül hívhatsz, ha túl sok a stressz, és szeretnél egy kicsit megnyugodni. Kamillával együtt kifejezetten hatékony lehet, és nyugtató hatása miatt segíthet az ellazulásban. Napi egy csésze macskagyökér tea az alvásodat is kiegyensúlyozottabbá teheti.

via

Tudj meg még többet arról, mit tehetsz az egészségedért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top