nlc.hu
Család

Megerőszakoltak és megöltek egy 16 éves ukrán lányt Bucsában

Megerőszakoltak és megöltek egy 16 éves ukrán lányt Bucsában

Barátai állítása szerint a 16 éves Karina Jersovát orosz katonák megerőszakolták, majd megölték.

Holtan találtak egy 16 éves ukrán lányt egy hátsó udvarban a Kijev melletti Bucsában, ahol több száz civilt öltek meg az oroszok.  A tinédzser barátai azt állítják, hogy Karina Jersovát orosz katonák megerőszakolták, majd hátulról fejbe lőtték – írja a Daily Mail.

A lány a múlt hónap elején tűnt el, édesanyja március 10-én kért segítséget a megtalálásában. Karinát nemrégiben még látni vélte valaki egy utcán, de most már csak az élettelen teste került elő.

A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze, Karim Khan szerdán Bucsába látogatott, és „bűnügyi helyszínként” jellemezte a várost. Kijelentette: „Azért vagyunk itt, mert alapos okunk van feltételezni, hogy a bíróság hatáskörébe tartozó bűncselekményeket követnek el”.

Civilek nejlonzsákban lévõ holttesteinek azonosítását végzik rendõrök és hatósági személyek a Kijev melletti Bucsában 2022. április 6-án

Civilek nejlonzsákban lévő holttesteinek azonosítását végzik rendőrök és hatósági személyek a Kijev melletti Bucsában 2022. április 6-án, mielőtt egy kijevi halottasházba szállítanák őket (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Az ukrán belügyminisztérium közlése szerint Kijev külvárosaiban több mint 720 civilt öltek meg az orosz katonák, 200 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Csak Bucsában eddig 403 a civil áldozatok száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top