nlc.hu
Család

Extrém hajvágás miatti elzárás az iskolában

Elképesztő büntetést kapott egy brit diák, mert túl extrémnek tartotta haját az iskola

A dühös anyuka kivette a gyerekét az iskolából, miután állítólag a hajvágása miatt elkülönítették.

Sam Deyes azt mondta, nem akarta elhinni, amikor a 14 éves Charlie Deyes iskolája, a Kingswood Academy felhívta őt a húsvét utáni első napon azzal, hogy a tini extrémre vágatta a haját.

Sam azt mondta, arról tájékoztatták, hogy a tanároknak nem volt más választásuk, mint elválasztani fiát diáktársaitól, mivel a hajvágás „nem felelt meg az iskolai egyenruha politikájának”.

Annak ellenére, hogy nem értett egyet a méltatlan intézkedéssel, Sam hétfőn visszavitte Charlie-t a fodrászhoz, „hogy megkísérelje kielégíteni az iskola elvárásait”.

A nő azonban azt mondta, hogy a kísérlet ismét kudarcot vallott, és kedden újra izolálták a fiát. Sam így magyarázta: „Azt mondták, hogy ez egy fakó vonal vagy valami ilyesmi miatt van, a haján két kontrasztos színt lehetett látni. Azt mondtam: Nos, nyilvánvalóan két kontrasztos színt fognak látni, mert a fele le van borotválva, a teteje pedig le van vágva. De nem színezték be a haját.”

Samnek ugyanezt az érvelést adta elő az évfolyamvezető tanár, amikor az iskolába ment, illetve azt mondta, hogy Charlie frizurája „elterelte a többi tanuló figyelmét”. Sam azt állítja, hogy Charlie-t egy zárt szobában lévő fülkébe vitték, és csak naponta kétszer mehetett WC-re, tanári kísérettel.

Miután a nő úgy döntött, szerdán fia otthon maradhat az incidens miatt, az iskola még pénzbírsággal is megfenyegette.

Egy lány melírja miatt kapott hasonlóan extrém büntetést mostohaanyjától, aki fiúsan rövidre nyírta a haját.

férfi hajvágás

Hajvágás (Fotó: Unsplash)

(Forrás és fotók)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top