nlc.hu
Család

Iskolai bántalmazás miatt akart végezni magával a 13 éves budapesti lány

Vodkával akart végezni magával az iskolai bántalmazások miatt egy 13 éves budapesti lány

Szülei előtt hallgatott az iskolai bántalmazásokról a 13 éves fővárosi lány, a szülők felháborodtak, hogy a iskola tudott a bántalmazásokról, mégsem tett semmit.
Egy szomorú lány ül az iskolai folyosón

Nem tudta tovább elviselni az őt ért iskolai bántalmazásokat egy 13 éves budapesti lány, ezért annyi vodkát ivott, hogy nem sok kellett ahhoz, hogy meghaljon – írja a Blikk.

A szülők elmondása szerint Korinát tavaly szeptember óta minden nap, hét hónapon keresztül bántalmazta az egyik osztálytársa, egy erős nagydarab fiú.Rendszeresen ütötte a lányt, akin kék-zöld foltok és sérülések voltak. Előfordult az is, hogy a srác minden előzmény nélkül lelökte a lépcsőn, vagy hogy könyvekkel püfölte a fejét. Ráadásul megfenyegette Korinát, hogy ne beszéljen a történtekről.

Miután az öngyilkossági kísérlet után a lányt hazaengedték a Heim Pál Kórházból, a szülők leültek vele egy nagy beszélgetésre, és akkor derült ki pontosan, mi történt a gyerekükkel az iskolában. Rendőrséghez fordultak, valamint a fővárosból egy Pest megyei településre költöztek, és Korinát egy másik iskolába íratták.

A rendőrség testi sértés vétség gyanúja miatt nyomoz. Közben a lány édesanyja, Ildikó ellen is rendőrségi eljárás indult, mert lekevert két pofont a Korinát rendszeresen ütlegelő srácnak. Az édesanya azt mondja, forrt benne a düh, „mert épp akkor értünk haza az iskolából, ahol kiderült, hogy a tanárok igenis tudtak arról, hogy Korinát kikészíti és bántja az osztálytársa, mégsem tettek semmit ellene”.

A szülők szerették volna, ha iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de a tankerület arra hivatkozva nem akar vizsgálatot indítani, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban. Korina szülei azt is nehezményezik, hogy a rendőrség által kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő tíz perc beszélgetés után a lány fejéhez vágta a több hónapig tartó bántalmazások kapcsán, hogy „csak ennyi történt?”

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: illusztráció, Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top