nlc.hu
Család

Figyelmeztető jelek az első randin

5 figyelmeztető jel az első randin, hogy menekülj messzire

Ha randizni készülsz, előtte mindenképp tekintsd át a következő öt jelet, mert ha bármelyiket felismered, jobb, ha nem kerül sor a második randira.

Az első randin sok esetben összekeveredik az idegesség, az izgalom és a rettegés. Ezért olyan nehéz pont ezen az alkalmon még arra is figyelni, hogy a másik viselkedésében milyen figyelmeztető jelek vannak (ha vannak egyáltalán). Pedig minél hamarabb felismered a jeleket, annál kevesebb időt pazarolsz egy esetleg arra érdemtelen emberre. A következő öt figyelmeztető jelet ne hagyd figyelmen kívül, hanem inkább menekülj messzire, ha bármelyiket észreveszed az első randin.

1. Nem tiszteli a határaidat

Figyeld meg, hogyan reagál a randipartnered, amikor nem kapja meg tőled, amit szeretne, vagy nem értesz vele egyet valamilyen témában a beszélgetés közben. Nagyon beszédes, ahogy egy ember reagál a határaid kijelölésére, és hogyan érzed magad a reakciójától: félsz, meglepődsz, erőszakosnak látod? Nem túl jó jel például, ha azt mondod, hogy nem akarsz többet inni, de a partnered csak azért is rendel neked még egy italt. Vagy ha el akarsz indulni haza, mert másnap korán kell kelned, de a partnered nem veszi tudomásul, hanem győzködni kezd és szóval tart, amit udvariasságból nem akarsz leállítani. Megpróbál megcsókolni, ami neked nem tetszik, de ha ellenkezel, akkor mérges lesz vagy bűntudatot akar kelteni benned, amiért „kikezdtél vele”, most meg cserbenhagyod.

2. Bunkón viselkedik másokkal

Mindegy, hogy milyen kedves veled a randin, ha másokkal agresszív, támadó vagy esetleg lekezelő. Amikor csak a panasz ömlik a randipartneredből, hogy milyen rettenetes az étteremben a kiszolgálás, nem hajlandó borravalót adni vagy beleköt a pincérbe, akkor hidd el, hogy semmit sem akarsz a továbbiakban ettől az embertől. Ha nem kedves a környezetében dolgozó és létező emberekkel, akkor veled is csak megjátssza magát és előbb-utóbb ki fogja mutatni feléd is a foga fehérjét.

Fiatal pár randizik a kávézóban

Figyelj a jelekre az első randin! (Kép: Getty Images)

3. Őrültként hivatkozik az exére

Nem a legjobb ötlet az exekről beszélgetni az első randin, de ha már feljön a téma, akkor érdemes odafigyelni arra, milyen hangnemben emlegeti a régi szerelmeit a randipartnered. Ha őrültnek nevezi, elmondja mindennek és lekicsinylően beszél róla ahelyett, hogy tisztelettel elmondaná csak a lényeget, akkor bizony számíthatsz rá, hogy veled is ilyen hangnemet fog megütni a későbbiekben.

4. Gyakran nézegeti a telefonját

Nem igazán jó jel az sem, ha állandóan a telefonját csekkolja vagy hívásokat bonyolít, amikor az első randin van épp veled. Persze előfordulhatnak sürgős esetek, amikor nem lehet elhalasztani egy hívást, de valljuk be, ezek ritkán történnek meg. Ha a telefonját akarja a társaságod helyett, akkor menjen haza a telefonjával kettesben, ne pazarold rá az idődet és energiádat!

5. Egyfolytában saját magáról beszél

Hozzád vagy veled beszél a randipartnered? Nagy különbség van a kettő között. Ha azt érzed, hogy a helyeden nyugodtan ülhetne egy szobanövény is, annyit se számít a mondanivalód a másik számára, akkor ez egy óriási figyelmeztető jel arra, hogy nem szabad többet találkozni vele. Természetes, ha magáról is beszél persze, de ha semmi más témája nincs és nem is akar megismerni téged, akkor nincs miért erőlködni egy második randival.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top