nlc.hu
Család

Kutatás a házasság, iskolázottság és az élethossz összefüggéséről

Ezt nem fogod elhinni: tudósok bebizonyították, hogy gazdag, házas, iskolázott férfinak lenni a legjobb

Őrület, de a pénzes, házas, diplomás férfiak tovább élnek, mint a csóró, iskolázatlan, szingli nők.
Házasság

Kivételesen nem brit tudósok, hanem a Dél-dániai Egyetem kutatói szállították a legújabb döbbenetes összefüggést, amelyre senki sem számított, és amelyet mellesleg senki sem kérdezett. Ez pedig a következő:

A házas, jól szituált, diplomás férfiak tovább élnek, mint ellentéteik: a szingli, nem éppen tehetős, kevésbé iskolázott nők.

Hogy ez a két csoport miért ellentéte egymásnak, azt nem részletezték. Ez az állítás mindenesetre azért nagy dolog a szakértők szerint, mert régi igazság, hogy a nők átlagosan tovább élnek, mint a férfiak (így van ez Magyarországon is); most pedig kiderült, hogy ez csak bizonyos csoportokat összevetve igaz – írja a Metro. A kutatók 199 ország és 200 év adatait nyálazták át, mire rájöttek, hogy jelentősen nagyobb eséllyel élnek tovább a férfiak, akiknek van elég pénzük tanulni és akikről egy feleség gondoskodik, mint a szerencsétlenebb sorsú nők. A jelentősen nagyobb esély egyébként azt jelenti, hogy a ilyen férfiak 25-50 százalékos eséllyel élik túl a nőket, míg a tanulatlan, egyedülálló, iskolázatlan férfiak szinte biztos, hogy jóval előbb halnak az ugyanilyen körülmények között élő nőknél.

Hogy minek, azt nem tudjuk, de még meg is magyarázzák: házasság után a férfiak élete kevésbé stresszes, így az ezzel összefüggő betegségek elkerülik őket, ha pedig mégis megbetegszenek, van, aki gondoskodjon róluk.

Őrület, mik vannak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top