nlc.hu
Család

70 évesen lett anya az indiai nő

54 év házasság után, 70 évesen szülte meg az első gyermekét

Évtizedekig próbálkoztak, de csak hetven év felett válhattak szülőkké.

A most 70 éves Chandravati és férje a sikeres mesterséges megtermékenyítés után végre kezükbe foghatták első gyermeküket.

1968 óta szerettek volna gyermeket, próbálkoztak is sokat, de sikertelenül. A 75 éves Gopichand, a boldog apa így nyilatkozott:
„A boldogság könnyei újra és újra kicsordultak Chandravati szeméből” – mondta. Gopichandot katonaként lábon lőtték, ami a beszámolók szerint olyan sérülést okozott, amely megnehezítette a pár számára a gyermekvállalást. A helyi média hírei szerint az anya és a baba jól vannak.

A pár öt évtizeden át próbált teherbe esni, és rendszeresen jártak orvosokhoz. Egy rokonon keresztül keresték fel a termékenységi központot, és a harmadik próbálkozás során sikerült a beágyazódás.

Annak ellenére, hogy örülnek, hogy végre képesek voltak teherbe esni, bevallják, voltak fenntartásaik azzal kapcsolatban, hogy ilyen szokatlan korban gyermeket vállaljanak.

2019-ben az indiai Erramatti Mangayamma  74 évesen ikreket szült. Az indiai Ándhra Prades államban élő asszony ezzel a világ legidősebben szült nője lett. A The New Indian Express beszámolója szerint a pár az utolsó pillanatban jutott el idáig, mivel a 2022 júniusától életbe lépő új törvények értelmében egyetlen meddőségi központ sem nyújthat majd kezelést 50 év feletti nőknek és férfiaknak.

Forrás: Mirror

Kiemelt kép: Pexels. com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top