nlc.hu
Család

Fél mérföldet úszott, hogy megmentse az anyját

Fél mérföldet úszott egy amerikai volt rendőr, hogy megmentse anyját

A 85 éves, tolószékes asszonynak már a nyakáig ért a víz, amikor fia rátalált.

Nem teketóriázott Johnny Lauder, amikor megtudta, édesanyja floridai otthonát elmosta az Ian hurrikán. A volt rendőr fél mérföldet úszott, hogy eljusson a szorult helyzetbe került 85 éves asszonyhoz – számolt be a mentőakcióról a CNN.

Johnny Lauder és az édesanjya.

(Fotó: Johnny Lauder)

Nehéz elképzelni, mit élt át Johnny Lauder, amikor megcsörrent a telefonja és a vonal túlvégén megszólalt kétségbeesett édesanyja. A floridai Naplesben élő tolószékes asszony elmondta, hogy a víz elkezdett beömleni a házába és már egészen a mellkasáig ér. A férfi tudta, el kell jutnia az asszonyhoz és azt is, minden másodperc számít.

Videóra vette az útját, mely időközben víz alá került utakon át vezetett a házig. Ahol tudott futott, de a leginkább úsznia kellett a hömpölygő vízben. Amikor odaért a házhoz anyukájának már a nyakáig volt elmerülve, de élt és nagyon örült, hogy látja a fiát. Az idős asszony azonban nagyon kihűlt, Johnny Lauder ezért feltette egy asztal tetejére és betakarta az egyetlen száza holmival, amit a lakásban talált: Egy olyan lepedővel, amelyet édesanyja a legfelső polcon tartott és még a szorult helyzetében is sajnált összevizezni.

Időközben Johnny Lauder fia is odaért, hogy segítsen és ketten biztonságos helyre szállították az asszonyt, aki azóta kórházban kezelnek egy kevésbé súlyos bakteriális fertőzéssel.

Az Ian hurrikán múlt szerdán özönvízszerű esőzéssel és csaknem 250 kilométer per órás széllel csapott le a floridai partokra. Pusztítása nyomán a jelenlegi becslések szerint közel 100 ember vesztette életét. A vihar miatt több mint egymillióan maradtak áram nélkül az államban, Naples városában pedig 2,7 méter magas hullámokról érkeztek hírek.

Twitterre felkerült egy felvétel, mely alapján a hatalmas hullámok egy cápát sodortak az egyik ház kertjébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top