nlc.hu
Család

Lockie-nak nevezte el a kislányát a járvány miatt

Furcsa nevet adott a kislányának a járvány miatt, de nem bánta meg

A szülőknek életük egyik legjobb időszaka volt a járvány miatti kényszerű otthonmaradás, ezért a lezárásról nevezték el a gyereküket.
Egy kisbaba lábai a takaróból kikandikálva

A koronavírus-járvány miatti lezárásokra sok ember biztos nem egy kellemes időszakként emlékszik vissza, egy brit édesanya azonban élete egyik legboldogabb periódusának tartja azokat a hónapokat.

A 36 éves Jodi Cross és férje már régóta szerettek volna babát, már több mint egy éve próbálkoztak, de a gyermekáldás elkerülte őket. Aztán 2021-ben jött a karantén és az újabb lezárások Angliában. Jodit elküldték a munkahelyéről, a férje kevesebbet dolgozott, így több idejük jutott a „babaprojektre”.

„Azt hiszem, egy kicsit nyugodtabbak voltunk, mert sokkal több időnk volt, mint máskor, és aztán kiderült, hogy terhes vagyok” – mesélte Jodi, akinek 2021 novemberében született meg a kislánya. 

A szülők nagyon hálásak, hogy a lezárásoknak köszönhetően babájuk született, ezért

a gyerek neve Lockie lett az angol lockdown (lezárás, vesztegzár) szóból.

„Lehet, hogy az embereknek nem tetszik a név, de nem érdekel, mit gondolnak – folytatta az anya. – Tudjuk, hogy sokan nem élvezték a bezártságot, de nekünk jó időszak volt, igazából a legjobb.”

Korábban egy indiai ikerpárt a koronavírusról neveztek el, mert a szüleik számára a nevek a nehézségek felett aratott győzelmüket jelképezik.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top