nlc.hu
Család

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a lottónyereménye jó részét eltitkoló férfit

Eltitkolta a maradék lottónyereményét a felesége elől, felfüggesztett szabadságvesztés lett a büntetése

Egy átutalás után szembesült az asszony azzal, hogy átverték.

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki válásuknál eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több száz millió forinttal megkárosítva őt.

A házaspár 2016 novemberében telitalálatot ért el az ötös lottón. A csaknem 900 millió forintos, közös nyereményt a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, amelyek felett a férj rendelkezett. A pár nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt, ám időközben házasságuk megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Egyeztetéseik során a férfi azt állította, a nyereményből már csupán 300 millió forint maradt, jóllehet a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.

Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én

Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A vádlott nyilatkozata alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A megállapodásban a vádlott kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalását követően szembesült azzal, hogy férje nem mondott igazat, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

Az ítélőtábla az enyhítő körülmények jelentős túlsúlyára és arra tekintettel, hogy a büntetlen előéletű vádlott időközben egy megállapodásban kötelezettséget vállalt a volt feleség által igényelt összeg megfizetésére, úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett is elérhető, írja az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top