nlc.hu
Család

Hűtő takarítás

Imádja az internet népe az új hűtőtisztító trükköt

Szokás szerint nem mindenkinek nyerte el a tetszését az ötlet.
Hűtő takarítása

A hűtő takarítása elég utálatos feladat, ám egy végtelen egyszerű trükknek köszönhetően jó időre búcsút lehet neki inteni. Kiötlője, egy többgyerekes háziasszony megelégelte, hogy a legkisebb családtagok folyton „összetapicskolták” a hűtőt, ezért egyenesen életmentőnek nevezte a módszerét.

Hogy te is bevesd, nem kell hozzá más, csak folpack: még egyszer utoljára takarítsd ki alaposan a hűtőt, töröld szárazra az üvegpolcokat és borítsd be folpackkal. Ha foltosak lesznek, rácsöppen vagy ráragad valami, elegendő lehúzni és újra cserélni a folpackot, ahelyett, hogy órákig kellene sikálni a fridzsidert.

„Nekem is csak fiaim vannak, akik folyton összepiszkolják a hűtőt. A legbosszantóbb az egészben, hogy úgy tesznek, mintha mi sem történt volna!” – fakadt ki az egyik lelkes hozzászóló. Egy másik így folytatta: „Eszembe sem jutott volna ez a zseniális megoldás, én már ma kipróbálom”, míg egy harmadik hozzátette, hogy ennél biztosan nem létezik egyszerűbb hűtőtakarító praktika.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, akadtak persze ellenlábasok is: szerintük egyenesen undorító megvárni, hogy a hűtő bepiszkolódjon és szükség legyen ehhez hasonló trükkökre. Úgy vélik nem ez az életmentő praktika, hanem az, ha egy-egy étel után azonnal letörlik nedves ruhával a polcot, illetve hogy mindent áttörölgetnek pár másodperc alatt, mielőtt bekerülnének a fridzsiderbe. 

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top