nlc.hu
Család

Kitálalt egy poligám házasságban élő nő

Kitálalt egy poligám házasságban élő nő, hogy osztja meg a férjét más nőkkel

A 22 éves Menna Barlow Morrison az Egyesült Államokban él, a Utah állambeli Rockland Ranchen férjével, Abel Morrisonnal, és annak másik három feleségével, valamint 15 gyermekükkel.

Menna, az arizonai származású postás lány többnejű családban nőtt fel, három feleséggel és 40 gyermekkel, és mindössze 18 évesen kezdett kapcsolatba Abellel. A pár – akinek közös fia, Oliver 2022 áprilisában született – a vallási közösségükön keresztül ismerkedett meg, és másfél évvel később összeházasodtak.

Poligámiáról mesélő nő

Fotó: Getty Images/Peter Dazeley

A Rockland Ranch egy fundamentalista mormon közösség, amelyet 1977-ben alapítottak, hogy tagjai szabadon gyakorolhassák vallásukat – amely magában foglalja a poligám házasságot is.

A fundamentalista mormon hit egyik fő tétele az, hogy a poligám házasság segít elérni a mennyország legmagasabb szintjét. Menna azt mondja, sok kihívással kellett szembenéznie a házassága során, amelyek közül a legnehezebb a másik három nővel való normális kapcsolat fenntartása. Ezen kívül sok kritikával is szembesült, sokan „hülyének” és „agymosottnak” nevezték. Menna elismeri, hogy a poligám házasság nem könnyű.

„A legnagyobb kihívás nyilvánvalóan az, hogy négyen osztozunk a férjemen” – magyarázta. – Nehéz elfogadni, hogy nem te vagy az egyetlen nő az életében. Azt mondanám, hogy a legnagyobb bajom az, hogy ő a legjobb barátom, és nem lóghatok vele állandóan, vagy amikor csak akarok. Ki kell várnom a soromat, hogy társasága és figyelme középpontjában legyek.

Ennek ellenére Menna nagy örömet talál a házasságában, és semmiért sem cserélné el jelenlegi életét. „Határozottan könnyebb lenne az élet a három másik feleség nélkül, de tudom, hogy Mennyei Atya ezt követeli meg” – mondta a fiatal nő, aki barátait is elvesztette, miután kiderült, hogy poligám házasságban fog élni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top