nlc.hu
Család

Újraélesztés egy budapesti áruházban

Boltosok és vásárlók élesztettek újra egy férfit Budapesten

A 75 év körüli férfi egy fővárosi áruházban hirtelen összeesett, telefonos instrukciók alapján kezdték meg az újraélesztését, majd lenyűgöző csapatmunkának köszönhető, hogy életben maradt.
Szirénázó mentőautó az úton

Drámai jelenetek játszódtak le csütörtökön reggel egy fővárosi áruházban. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzése szerint a feleségével vásárolt a 75 év körüli, ismert szívbeteg férfi, aki minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett a bejáratnál.

A bolt dolgozói és több vásárló is azonnal a férfi segítségére sietett, mentőt hívtak, majd a mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. A bátor bejelentők a telefonos instrukciók alapján megkezdték az újraélesztést, miközben egyikük az utcára rohant, és segítséget kért az éppen ott tartózkodó rendőröktől, akik rögtön a boltba siettek és folytatták a mellkasi nyomásokat.

A mentők szerencsére perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a rendőrök az üzlet munkatársainak segítségével kiürítettek az áruházat. Az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően végül a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Szilveszterkor a barátai élesztettek újra egy negyvenes karcagi férfit, aki szintén minden előzmény nélkül, hirtelen esett össze. 

(Kiemelt kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top