nlc.hu
Család

Pelé édesanyja, Celeste Arantes

Ő Pelé 100 éves édesanyja, aki túlélte imádott fiát

Doña Celeste eredetileg nem szerette volna, hogy a fiából labdarúgó legyen, ám elszántságát látva mellé állt és egész életében támogatta.

„Ma ünnepeljük Doña Celeste 100. születésnapját. Fiatal korom óta a szeretet és a béke értékére tanított. Jóval több mint száz okom van arra, hogy hálás legyek, amiért a fia lehetek. Nagy meghatottsággal osztom meg ezeket a fotókat, hogy megünnepeljük ezt a napot. Köszönöm, hogy mindennap mellettem voltál, anya” – így köszöntötte Istagram-oldalán Pelé még november 20-án édesanyját, Celeste Arantest, születésnapja alkalmából.

A labdarúgó legenda december 29-én távozott az élők sorából, idős édesanyja túlélte őt. 

Celeste Arantes a brazil Tres Coracoes városában született 1922-ben. Futballista férjét, Dondinhót három gyermekkel ajándékozta meg, az elsőszülött volt Edson – vagyis Pelé –, majd a öccse, Zoca, és a húga, Maria Lucia. 

Pelé és édesanyja, Celeste Arantes 1959-ben

Pelé és édesanyja, Celeste Arantes 1959-ben (Fotó: Imagens/Getty Images)

Pelé életrajzából tudható, hogy Doña Celeste igen szigorúan nevelte gyermekeit, óvta őket a rossz társaságtól, ahogy az alkoholfogyasztás és a dohányzás is tilos volt a számukra. Eleinte ellenezte fia labdarúgói ambícióit, olyannyira, hogy minden alkalommal alaposan le is szidta őt, ha megtudta, hogy kiszökött focizni. Azonban látván az elszántságát és azt, hogy mind többen ismerik el a tehetségét a sportban, végül áldását adta tinédzser fia terveire. Onnantól kezdve aztán egész életében, minden erejével és szeretetével támogatta őt a háttérből.

Pelé az édesanyja után nevezte el az akkori nejétől, Assíria Lemos Seixastól 1996-ban született gyermekét Celestének.

Celeste asszony évek óta a lányával él  Sao Paulóban. Arról, hogy imádott fia elhunyt, valószínűleg nem tud, mivel súlyos demenciában szenved. Erről a 78 éves Maria Lucia a sajtónak a következőképp nyilatkozott: „Beszélünk, de nem fogja fel a helyzetet. A saját világában él. Kinyitja a szemét, amikor megemlítem a nevét, és azt mondja: imádkozni fogunk érte. De nincs tudatában annak, amit mondok.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top