nlc.hu
Család

Körbe-körbe futkosás a gyerekhiszti leküzdéséért

Körbe-körbe futkosás a gyerekhiszti leküzdéséért

Egy anya bombabiztos trükkje kisgyermeke hisztériájának megszüntetésére.
szuperegyszerű módszer a hisztikezelésre

Ha kisgyereked hisztije próbára teszi a türelmedet, próbáld ki a zoomies-t, más szóval az összevissza rohangálást. Egy georgiai anyuka szerint ezt a taktikát használva nemcsak a gyerek hagyja abba a sírást, de még te is nyugodtabb leszel. A zoomies, vagyis véletlenszerű aktivitási periódusok (FRAPS) azt a jelenséget írják le, mint például amikor egy kutya hirtelen száguldozni kezd körbe-körbe, mint egy rakéta – mindezt azért, hogy elégesse felgyülemlett energiáját.

A jelenség nem csak az állatoknál, de az embereknél is tökéletesen működik. „Így kell türelmes szülőnek lenni, amikor kisgyermeked az idegösszeomlás szélén áll… zoomies!” – írta Alivia Cromartie egy TikTok-videója alá, amit már több mint 15 millióan láttak. Nézd meg a fiatal anyuka trükkjét élesben alkalmazva az Instagram-oldalán: 

A videóban Cromartie 18 hónapos kislánya, Icey láthatóan egy kiadós hiszti szélén áll. A 26 éves anyuka nem pánikol be, hanem gyorsan kezeli a helyzetet azzal, hogy mint derült égből villámcsapás körbe-körbe kezd futkosni. A kislány addig lefelé görbülő szája lassan mosolyra fakad. A videó végén Cromartie és Icey szorosan átölelik egymást, ami a nézők többségét könnyekig hatotta. „Minden alkalommal működik. Csináltam már zoomies-t az élelmiszerboltban, és olyankor fel-alá rohangálok az üzletsorok között. Nem érdekel, ki látja, a gyerekem figyelmének elterelése a cél és ahhoz pedig ez a kulcs” – írta Cromartie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top