nlc.hu
Család

Katalin hercegné stílusa turkálós ruhákból

Turiban vásárol, de úgy öltözik, mint Katalin hercegné

A marketingesként dolgozó családanyának tíz éve elege lett a fast fashion boltok kínálatából. Azóta turkálókból öltözik és Katalin hercegné stílusából merít ihletet.

A 44 éves Sarah Kingham imád Katalin hercegné stílusában öltözködni. Az essexi Chelmsfordban élő nő nagyjából 600 fontból, vagyis átszámítva közelítőleg 260 ezer forintnak megfelelő összegből épített fel egy komplett, Katalin inspirálta ruhatárat. Mégpedig úgy, hogy az öltözékeit turkálókból és jótékonysági boltokból szerezte be, darabonként alig néhány fontért.

A gardróbjában dizájnerruhák is megtalálhatók, melyekre nagy szerencsével bukkant rá. „6 fontot fizettem a See by Chloe kabátért, egy kék Max Mara kabátért pedig mindössze 6,50 fontot. 7,50 fontot adtam ki egy vintage Jaegar ruháért, és csak 10 fontot a virágos Mother márkájú overallért, amelyen még a gyári címkék is rajta voltak, és az interneten körülbelül 400 fontért kapható. Egy Chloe Paddington táskához pedig csak 5 fontért jutottam hozzá.”

(Cikkünk megjelenésének napján egy font 448 forint volt – a szerk.)

Sarah Kingham virágmintásban
Megnézem
Összes kép (8)

A marketingesként dolgozó Sarah-nak nagyjából tíz évvel ezelőtt lett elege a fast fashion boltok kínálatából. „Minden tömeggyártott volt, és azt vettem észre, hogy a termékek minősége romlott. Nem éreztem inspirációt, amikor egyforma dolgokat láttam az üzletekben.”

A nő végül Katalin hercegné stílusában és a használtruha-boltok kínálatában találta meg a hiányzó inspirációt.

Kate mindig kifogástalanul fest. Mindig jól néz ki, és a testalkatának megfelelően öltözködik. Nem fél attól sem, hogy a dizájnerholmikat hétköznapi márkákkal kombinálja. Még soha nem láttam, hogy ne lett volna elegáns.

Használtruha-üzletbe először az édesanyja vitte el, Sarah pedig beleszeretett ezeknek a boltoknak a hangulatába és persze a kínálatába.  „Olyasmiket választhatsz, amik igazán tetszenek, ahelyett, hogy korlátozna, mi az, ami szezonálisan épp divatosnak számít.”

A nő hozzátette azt is, hogy ugyan nem az anyagi megfontolás állt az első helyen, amikor second hand üzletekben kezdett vásárolni, azonban kétségkívül jelentős bónuszt jelent az így megspórolható összeg.

Sarah Kingham

Sarah Kingham (Forrás: Profimedia)

„Soha nem tudhatod, mit találsz, keverheted a különböző évtizedek darabjait, és megtalálhatod az egyéni stílusodat. Rengeteg variáció áll rendelkezésre, és a vintage darabok minősége kimagasló a mai tömegcikkekéhez képest. Az egyik kedvenc darabom egy gyönyörű, 1970-es évekbeli csipkeszegélyes blúz, amelyért mindössze 4 fontot fizettem.”

Hozzátette: az egyetlen hátránya a turkálóknak, ha olyasmire bukkan, ami megtetszik neki, azonban a holmi mérete nem passzol. Éppen ezért szeretne megtanulni varrni.

Sarah 18 éve házas, háromgyermekes édesanya, egy 13 és egy 15 éves fia, valamint egy 14 éves lánya van. A tinilányt már sikerült „megfertőznie” a használt ruhák iránti szenvedélyével. „Szeret velem jönni vásárolni, és szerintem nagyszerű, hogy manapság a fiatalok környezettudatosabbak az ökológiai nyomukkal kapcsolatban.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top