nlc.hu
Család

Pénzért árulhatták a helyeket egy elit gimiben

Pénzért árulhatták a helyeket egy budapesti elit gimiben

Egy újonnan napvilágot látott hangfelvétel szerint a gimnázium igazgatója és a hozzá tartozó alapítvány vezetője félmillió forintért bárkinek elintézhette, hogy a gyereke az iskolába járhasson.
Eötvös József Gimnázium

Az Eötvös József gimnázium a ranglisták szerint Magyarország egyik legjobb középiskolája, ahová mindig többszörös túljelentkezés van. A közvélemény sokáig úgy tartotta, hogy csak a legjobb képességű gyerekek juthatnak be az iskolába.

Most azonban napvilágot látott egy olyan hangfelvétel, ami szerint az igazgató, valamint az iskolához tartozó alapítvány elnöke félmillió forintos kenőpénz fejében azoknak a diákoknak is helyet biztosíthatott, akik nem érték el a felvételi pontszámot – írta meg a Metropol. A lap egy olyan hangfelvételt tett közzé, amin állítólag Kálmán Gábor, az alapítvány elnöke beszélget egy apával, akinek fia az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, ám az írásbelin nem érte el a megfelelő pontszámot.

A felvételen úgy tűnik, hogy a szülők már letették a kenőpénzt az asztalra, de még így sem érzik biztosnak a gyerekük helyét és szívesen fizetnének többet, ha ezen múlik a dolog. Kálmán Gábor biztosítja az édesapát, hogy minden rendben lesz és többször szóba hozza Moss László igazgatót is, aki úgy tűnik, hogy szintén profitált az ügyletből.

A Metropol információi szerint a hatóságok is vizsgálódnak már a korrupciógyanús ügyben.

Az nlc megpróbálta megkeresni a gimnáziumot, de a cikk megjelenéséig nem értük el őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top