nlc.hu
Család

Jogtalanul örökbefogadott kisbaba

A magyar kisbabát, és a nem jogtalan, külföldi örökbefogadóit körözik

Még tavaly, kicsivel karácsony előtt tűnt el Szabó Kitti.
Egy kisbaba lábai a takaróból kikandikálva

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként körözik azt az öt hónapos csecsemőt, akit jogtalanul vett magához egy külföldi pár. Bár a kicsi egy örökbefogadási eljárásban, de minden bizonnyal szabálytalanul került egy brit–afgán nemzetiségű párhoz.

A Blikk hívta fel a figyelmet arra, milyen szövevényes ügy húzódhat az 5 hónapos kislány, Szabó Kitti eltűnése mögött.

Kitti tavaly, augusztus 18-án, a budapesti Péterfy utcai kórházban született, édesanyja pedig még születése előtt lemondott róla. Egy brit férfi, és a házasság jogán szintén brit állampolgárságú, afgán származású asszony jelentkezett be a kislányért, akik korábban már fogadtak örökbe magyar gyermeket. A kislányt az eljárásig egy ócsai nevelőszülőnél helyezték el, őket az ünnepek előtt értesítették, hogy a leendő örökbefogadók szeretnék látni a kislányt. A látogatásról azonban magukkal is vitték.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás még nem is zárult le, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt. Ráadásul a Blikk értesülése szerint az édesanya rosszul töltötte ki a lemondó nyilatkozatot, ami miatt a dokumentum érvénytelenné vált.

A rendőrség csak a gyermeket körözi eltűnés miatt, hiába tudják pontosan, kiknél, hol lehet a kisbaba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top