nlc.hu
Család

70 ezer forintot lopott egy mentős a „betegtől”

70 ezer forintot lopott egy mentős, „beépített beteg” buktatta le

A megbízhatósági vizsgálaton csalta kelepcébe a mentősöket a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott budapesti mentős, miután készpénzt lopott egy „betegtől”.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálata a korrupció elleni fellépés egyik eszköze, annak visszaszorítását szolgálja. A vizsgálat során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének.

A február 1-jén két mentősnél elvégzett vizsgálat során

az NVSZ munkatársától, akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba szállították, az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A mentőápoló, aki 70 ezer forintot lopott el egy „betegtől”

Egy mentőápoló 70 ezer forintot lopott el egy „betegtől” a megbízhatósági vizsgálat során (Fotó: Nemzeti Védelmi Szolgálat)

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénz átadására önként nem került sor. A nyomozóhatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó pénzt, amit lefoglaltak.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki ekkor már beismerő vallomást tett. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Korábban is előfordult, hogy két mentős meglopott egy beteget, őket kirúgták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top