nlc.hu
Család

5 kérdés randi előtt

Ezt az 5 kérdést tedd fel, mielőtt randiznál valakivel a társkeresőről

Az időd és az energiád értékes, emellett a biztonságodra is fokozottan ügyelned kell.

Ha megismerkedtél valakivel egy randiappon, aki felkeltette az érdeklődésed, magától értetődő, hogy előbb-utóbb személyesen is szeretnél találkozni vele. A szakemberek szerint azonban a most következő öt kérdést mindenképp érdemes feltenned, mielőtt rábólintanál a randira, hogy megkíméld magad a csalódásoktól, illetve a veszélyes helyzetektől. 

1. Mi a vezetékneved?

A társkereső alkalmazások használata során a biztonságnak kell lennie az első helyen – hangsúlyozta Amy Nobile randi coach az Insider cikkében. Jó kiindulópont, ha megkérdezed az illető vezetéknevét és rákeresel a Google-ben, illetve a közösségi oldalakon, így ellenőrizve, hogy  amiket magáról állít, például hogy mennyi idős vagy hogy mi a foglalkozása, igazak-e. Persze számítanod kell arra, hogy a másik fél is megteszi ugyanezt veled. Ha valakiről nem találsz semmiféle információt az interneten, illetve egyik közösségimédia-platformon sem, érdemes inkább lemondani a randit. Arra azért figyelj, hogy egy egyszerű ellenőrzés ne csapjon át kémkedésbe!

2. Ha lenne 24 órád, amivel azt kezdhetsz, amit akarsz, mit tennél?

Az ilyen játékos, mégis specifikus kérdések feltárhatják a másik fél értékeit, vágyait, illetve azt is, hogy milyen képzelőerővel rendelkezik – mutatott rá egy másik randi coach, Sara Tick. A témafelvetés érdekes beszélgetést indíthat el, mely során jobban megismerheted a másikat, illetve tisztább képet kaphatsz arról, hogy összeillenétek-e.

Randiapp

(Illusztráció: Getty Images)

3. Mi foglalkoztat mostanában?

“Az embereknek nem kell ugyanazokat a tevékenységeket élvezniük ahhoz, hogy összeillő partnerek legyenek, de ez a kérdés segíthet kiszűrni azokat, akik teljesen más értékrenddel és prioritásokkal rendelkeznek, mint te” – magyarázta Tick. Ha például a másik fél fokozottan aktív életet él, a szabadideje nagy részét az edzőteremben vagy épp túrázással tölti, te viszont inkább az a típus vagy, aki szívesen marad otthon egy jó könyv társaságában, nem biztos hogy egymáshoz valók vagytok.

4. Beszélhetünk a randi előtt telefonon vagy videóhívásban?

Az írásbeli üzenetváltások mellett nagyon hasznos, ha a személyes találkozást megelőzően telefonon vagy videóhívásban is felveszitek egymással  kapcsolatot. Így hallhatod a másik fél hangját, árnyaltabb képet kaphatsz a stílusáról, a hozzáállásáról, a személyiségéről. 

„Meglepődnél, ha tudnád, hogy egy egyszerű 10 perces telefonhívás során milyen sokan nem mennek át a rostán a hangjuk, a nevetésük vagy épp az optimizmus hiánya miatt” – jegyezte meg Thalia Ouimet randiguru.

5. Mi az a tevékenység, amit mindig is ki akartál próbálni?

Ha a beszélgetés jól alakul, érdemes bedobni ezt a kérdést is, méghozzá azért, mert segíthet a randevúra terelni a szót és támpontot adhat az első találkozás programjának megválasztásához is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top