nlc.hu
Család

Elvette a 6 éves kedvét a festéstől a tanár

Lehúzta a tanára a 6 éves kislány festményét, a netezők azonban odáig vannak érte

A szakkörvezető szerint ez a festmény hemzseg a hibáktól. Te hogy látod?
kislany festménye

A világ minden pontján megesik, hogy egy-egy meggondolatlan megjegyzéssel a gyerekek lelkébe gázolnak a tanárok. Pontosan ez történt Gemma Leighton 6 éves kislányával, aki imádott festeni, alkotását azonban leszólták a rajzszakkörön, ami teljesen elvette a kedvét attól, hogy újra ecsetet ragadjon.

Edie művét a tanácstalan anyuka közkinccsé tette a világhálón, és arra kérte azokat, akik látják, hogy ha tetszik nekik, próbáljanak lelket önteni a művészpalántába, akire most nagyon ráfér a biztatás. A művészetet tanító pedagógus szerint a kislány hibásan készítette el azt a tájképet, amin egyébként nagyon sokat dolgozott. 

„Ez egy zseniális kép, tele élettel és energiával. Nagyon szép, és Edie igenis büszke lehet magára” – jegyezte meg az alkotást látva Simon Blackwell forgatókönyvíró. Julie Nathanson szinkronszínésznő ezt fűzte a képhez: „Csodálatos a kislányod világlátása. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.” A sokak által kedvelt Sylvanian Families játékmárka is hozzászólt: „Szerintünk Edie nagyon tehetséges! Mi szívesen látnánk őt művészeti klubunkban.”

A sok bátorító komment mellett érkeztek igazi hozzáértő megnyilvánulások is: „Ha a tanára értene a művészethez, észrevette volna, hogy Edie perspektívája igazán kifinomult, amit a legtöbb 6 éves még nem lát!” Egy másik felhasználó ezt üzente a kislánynak és az anyukájának: „Valószínű, hogy a rajztanár Picasso munkáit is helytelenítené, mert a színválasztás azokon sem mindig tankönyvbe illő!” 

Gemma végül Edie-nek is megmutatta a sok-sok pozitív visszajelzést, amit a kislány kitörő lelkesedéssel fogadott. Azt láttad már, hogy a 9 éves György herceg milyen karácsonyi festménnyel rukkolt elő?

Forrás: Via, Fotó: Twitter (Gemma Leighton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top