nlc.hu
Család

Hatféle gyümölcstea recept

Élvezd a gyümölcsteákat hat különböző módon

A gyümölcsteáknak minden évszakban helye van a bögrénkben, mutatunk hatféle módszert, amivel egész évben változatosan ihatod őket.

A gyümölcstea amellett, hogy önmagában, édesítés nélkül is fantasztikus ízű, a cukrozott üdítőkkel ellentétben természetes, valódi gyümölcsökből készül. Ha ízesített italra vágynál, akkor egy nagy bögre gyümölcstea mindig jó választás, hiszen frissít és feltölt energiával, miközben még egészséges is. A gyümölcstea nagyszerű alternatívája a szénsavas italoknak és cukros gyümölcsleveknek. Ha te is az egészséges életmódra törekszel, akkor érdemes naponta fogyasztanod gyümölcsteát, ha pedig azt a fajtát választod, ami nem tartalmaz koffeint – mint például a Pickwick gyömbér-citrom teája –, akkor akár este, pihenés közben is szürcsölheted.

Minden a bögréről szól?

Miért szeretünk annyira teázni? Egy közösségi oldalon feltett körkérdés szerint azért, mert használhatjuk a legszebb bögréinket a teákhoz. Még az ízeket is jobban élvezzük, ha olyan bögréből iszunk, amihez érzelmileg kötődünk, vagy különösen kedves a szívünkek. A teázáshoz persze hozzátartozik a bögrén kívül maga a szertartás is. Egy bögre teát nem lehet csak úgy felhörpinteni, mint egy presszókávét, hanem le kell ülni hozzá és meg kell adni a módját a fogyasztásának. A tea fogyasztása épp ezért eszünkbe juttatja azt a csipetnyi énidőt és relaxációt, lelassulást, amire nagy szükségünk van a mai rohanó világban.

Persze a tavasz és a melegebb időjárás beköszöntével változik az is, hogy mit eszünk és mit iszunk. Sokan például tavasszal, nyáron leváltják a nehezebb, fűszeresebb teákat a könnyed, gyümölcsös fajtákra. Tudtad, hogy a gyümölcsteákat többféleképpen is élvezheted? Mutatunk máris hat módozatot.

Élvezd a gyümölcsteákat hat különböző módonGyümölcsös teakockák

Készíts egy kétszer olyan erős gyümölcsteát, mint a forró tea esetében (egy helyett két filter teát használj egy csésze forró vízhez), és áztasd a megadott idő kétszereséig. Hűtsd le, majd tedd jégkockatartóban a mélyhűtőbe. A teakockákhoz az erdei gyümölcsös tea igazán aromás íze szépen illik. Fagyasztás előtt adhatsz a kockákhoz ehető virágokat, gyógynövényeket vagy mindkettőt. Ezek csodás ízeket varázsolnak a poharadba, amint a teakockák felolvadnak. Azért is érdemes teakockának elkészíteni a gyümölcsteát, mert a fagyasztott teakockák nem hígítják az italokat úgy, mint a jégkockák, és akár a vizet is pompásan feldobhatjuk velük, így finom, ízesített vizet tudunk inni.

Jegestea

A legjobb jegesteához készíts egy kétszeres erősségű citromos vagy narancsos teát, ahogy a teakockák esetében, majd ízlés szerint édesítsd, és mehet is a hűtőbe. Tálaláskor tegyél bele jég- vagy teakockákat, de használhatsz friss bogyós gyümölcsöket, fűszernövényeket is – a menta és a bazsalikom például frissítő hatású, és a legtöbb gyümölcsteával remek ízharmóniát alkot.

Gyümölcskoktél

A gyümölcskoktélhoz nyugodtan lehet akár háromszoros erősségű is a gyümölcstea, ne sajnáld a filtereket, hogy minél intenzívebb ízeket kapj. Ha ránk hallgatsz, a szilvás-fahéjas variációt mindenképp próbáld ki! Ízlés szerint édesítheted a teát, de arra vigyázz, hogy ha édes likőrökkel akarod keverni, akkor ne legyen túl gejl. A lehűtött teát aztán többféleképpen is felhasználhatod:

  • Koktélokhoz: Adj a hideg barackos teához szeszes italt és tetszés szerinti gyümölcsöt, jeget vagy teakockákat, és tálald boros- vagy koktélpohárban.
  • Nyári hűsítőkhöz: Tölts félig egy magas falú poharat erdei gyümölcsös teával, adj hozzá tetszés szerinti szeszes italt, jeget vagy teakockát, és töltsd fel szódavízzel, tonikkal vagy akár pezsgővel.
  • Sangriához: Egyszerűen helyettesítsd a sangria-receptben a gyümölcslevet gyümölcsteával – a málnás íz például tökéletes lesz erre a célra. Adj hozzá bogyós gyümölcsöket, citromot, narancsot és fűszernövényeket, és egy mesés nyári sangria lesz a végeredmény.

Gyümölcsös nyalókák

Készíts háromszoros erősségű jegesteát a nyalókákhoz, de most ne citrusos ízben, hanem inkább legyen epres tea. Édesítsd ízlés szerint, és hűtsd le. Keverj egy natúr joghurtot a kihűlt teába, hogy krémesebb legyen az állaga és kevésbé legyen szilárd, miután megfagy. Felnőtteknek szánt nyalóka esetén hagyd ki a joghurtot, és adj hozzá egy kis mennyiségű krémes, tejszínes likőrt. Ha van nyalókaformád, akkor öntsd a teát abba, de ha nincs, akkor sincs probléma, mert jégkockaként is csodás élményt fog nyújtani ez a finomság. Tegyél a formákba friss bogyós gyümölcsöket, ezekre merd rá a krémes epres teát, majd fagyaszd le.

Élvezd a gyümölcsteákat hat különböző módonNe feledkezz meg a forró teáról!

Végül, de nem utolsósorban, élvezd a gyümölcsteákat a hagyományos módon, forrón. Különösen jólesik egy esős délutánon, legyen bármilyen évszak épp. Nyáron az esti hűvösben, egy kerti vacsora után szívet melengető élmény lesz egy jó csipkebogyó-hibiszkusz teával élvezni a természetet. Ha pedig egy különleges csavarra vágynál, akkor a forró gyümölcsteák édes likőrökkel kiegészítve is kellemes esti italok lehetnek.

A Pickwick gyümölcsteáival minden évszakban megtalálod a neked való ízvilágot. Kóstold meg legújabb ízünket, a gyömbér, citrom és citromfű ízesítésű teánkat, valamint meríts ötletet, hogy hogyan lehet még izgalmasabbá varázsolni a teázást.

Pickwick. Felmelegíti a tested és a lelked is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top