nlc.hu
Család

Elutasította a császármetszést.

Császármetszés helyett hazament, meghalt a baba

Egy cseh nő úgy döntött, császármetszés helyett inkább hazamegy és természetes úton szüli meg kisbabáját, ám az otthonszülés tragikusan sikerült.

Szörnyű tragédia történt tavaly májusban a csehországi Jičín városának környékén. A parameter.sk beszámolója szerint egy 27 éves nő érkezett a lakhelyétől 150 kilométerre lévő kórházba, mert elfolyt a magzatvize.

Miután a kivizsgálást követően az orvosok közölték vele, hogy természetes úton nem tudja világra hozni gyermekét, csak császármetszéssel, a nő és párja úgy döntöttek, inkább hazamennek és otthon hozzák világra a babát.

terhes nő fogja a hasát

Nem hitt az orvosoknak (Illusztráció: Pexels.com)

Csakhogy a szülés rosszul sikerült, a kicsit pedig mentőhelikopterrel szállították a Hradec Králove-i kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét. Az orvosszakértő véleménye szerint a baba fuldoklott szülés közben, ennek következtében további komplikációk léptek fel, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrségi vizsgálat után gondatlanságból elkövetett halálokozással gyanúsították meg a nőt, amiért hároméves szabadságvesztésre ítélhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top