nlc.hu
Család

Saját unokáját tartotta váltságdíjért fogva a nagypapa

Saját unokáját tartotta váltságdíjért fogva a nagypapa

A kínai szerencsejátékfüggő nyugdíjas a lányából akart pénzt kizsarolni, ezért rabolta el az unokáját.

A kínai nemzet egy emberként döbbent meg azon a 65 éves, szerencsejátékfüggő nagypapán, aki elrabolta a saját, 4 éves unokáját és váltságdíjat követelt érte. 1,3 millió forintnyi összeget akart kizsarolni a lányától, akit azzal fenyegetett, hogy ha nem kapja meg a pénzt, soha többé nem láthatja a gyerekét. A bizarr történet akkor kezdődött, amikor a férfi – akinek csak a vezetéknevét ismerjük: Yuan – egy nap elhozta a kislányt az óvodából. Csakhogy nem hazavitte a gyereket a szüleihez, hanem magával tartotta és felhívta az unokája anyját – a saját lányát –, hogy közölje vele: fél millió yent kell fizetnie, ha újra látnia akarja a kislányt.

Telefon a sötétben

Illusztráció: d3sign/Getty Images

A dolog odáig fajult, hogy a szerencsejáték-adósságot felhalmozó nyugdíjas azzal fenyegetőzött, hogy megöli az unokáját, ha három napon belül nem kapja meg érte a váltságdíjat. A lánya azonban a kezdeti megdöbbenés után nem hagyta magát: azonnal értesítette a rendőrséget, Yuant pedig letartóztatták.

Hogy pontosan mikor történt az eset, arról nincs információ, amikor ugyanis a Shanghai Law Journal beszámolt róla, Yuan már egy ideje börtönben volt. A rácsok mögött azonban hirtelen nem változott egyenes természetű emberré: a lányát vádolta mindennel, aki elmondása szerint hálátlan, nem akar jót az apjának és a halálát kívánja.

Ez azonban még a kínaiaknak is durva volt, akik teljesen felháborodtak Yuan kijelentésein. A legtöbben nemcsak elítélték a nyugdíjas tetteit, de szerintük az ilyen nem nevezheti magát apának és nagyapának. Sok kommentelő pedig azt javasolta Yuan lányának, hogy szakítsa meg vele a kapcsolatot. Azóta egyébként kiderült, hogy a nő nem hallgatott a többség véleményére: az édesanyja közbenjárásával (aki Yuan volt felesége) kibékült az apjával, aki továbbra is börtönben ül.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top