nlc.hu
Család

Megmentheti a gyermekek életet, ha megfelelő színű a fürdőruhájuk

Ilyen színű fürdőruhát adj a gyermekedre, életet is menthet

Egy tanulmány szerint a fürdőruha kiválasztásában nagyobb szerepet játszik a szín, mint a kényelem. A megfelelő színű fürdőruha kiválasztása pedig életet is menthet.

Közeledik a nyár, ezzel együtt pedig a strandszezon is, amiért a gyerekek oda-vissza vannak, azonban nem mindegy, hogy milyen fürdőruhát adunk gyermekeinkre, ugyanis a megfelelő színű fürdőruha sokszor életet menthet. Kék színű fürdőruhát például nem ajánlott választani, mivel így sokkal nehezebb észrevenni őket, ha elmerülnének. 

Vízben búvárkodó kisfiú

Vízben búvárkodó kisfiú (Fotó: Getty Images)

Annak ellenére, hogy sokszor kényelem alapján választunk fürdőruhát a gyerekeknek, egy tanulmány rámutat arra, hogy a szín a legfontosabb tényező – írja a Today.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fulladás az egyik vezető halálozási ok az 1 és 24 évesek körében, illetve az 5 év alatti korosztály van legjobban kitéve ennek a veszélynek. 

Az Alive Solutions Inc. a vízi közlekedés biztonságára szakosodott, akik tesztelték, hogy a különböző színű fürdőruhák mennyire tűnnek el a vízben. A fehér, illetve kék fürdőruha szinten teljesen eltűnt, míg a neon színek jól láthatóak voltak a víz felületén. A sötétebb színek is láthatóak voltak, azonban ebben az esetben megvan arra az esély, hogy inkább egy árnyéknak vagy szennyeződésnek látjuk őket. 

Ugyanezeket a színeket egy 18 centiméteres tóvízben is tesztelték, ahol fokozottan ügyelnünk kell a színválasztásra. Ebben az esetben is a neonsárga, neonzöld és neonnarancs színek bizonyultak a legláthatóbbaknak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top