nlc.hu
Család

Borsos áron kaphat újra a Pilóta keksz

Újra lehet kapni a család kedvencét, a Pilóta kekszet, ám az ára igencsak borsos lett

Az ára miatt lehet, hogy sok családban továbbra is "hiánycikk" marad.
Polcokon a Pilótakeksz.

Ahogy azt az nlc is megírta korábban: hónapok óta hiány volt a magyarok egyik kedvenc édességéből, a Pilóta kekszből. Május közepétől azonban újra lehet kapni a boltokban, a tervek szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz. A receptúra nem, az ára viszont igencsak megváltozott.

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a legtöbb helyen 800 forint feletti áron lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amelyben 10 darab keksz van. Az Auchanban, Tescóban és a Kifli.hu-n is 849 forintba kerül a Pilóta. A lap azt is hozzátette, hogy mindez az infláció mértékének köszönhető, emiatt drágulnak leginkább az élelmiszerárak. 

A kedvelt keksz tavaly októberben tűnt el a boltokból. A cég akkor azt írta, hogy a készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top