A vonat tetején ugrált egy fiú Berettyóújfaluban, majd életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba

Sz.Cs. | 2024. Augusztus 21.
Egy 15 éves fiút életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, miután a vonat tetején ugrált. A fiú olyan közel került a felsővezetékekhez, hogy áramütés érte.

Felmászott egy tehervonat tetejére és áramütés ért egy 15 éves fiút vasárnap a berettyóújfalui vasútállomáson – szúrta ki a 24.hu a Hajdú Online nyomán. A 15 éves fiú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. 

A balesettel kapcsolatban a lap felkereste a MÁV sajtóosztályát, akik részletesen beszámoltak a történtekkel kapcsolatban. A tájékoztatás szerint augusztus 18-án négy fiatal utazási szándékkal érkezett az esti órákban Berettyóújfalu vasútállomásra, azonban lekésték a vonatukat, majd az áramütésre figyelmeztető, tiltó jelzések figyelembe vétele nélkül a teherkocsik tetejére is felmásztak, azokról ugráltak. Az egyik fiú az ugrálás közepette olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte, majd lezuhant a vonat tetejéről. A vasúttársaság közleménye szerint a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, azonban a nagyfokú égési sérülései miatt további ellátásra egy másik egészségügyi intézménybe szállították. 

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, miután a vonat tetején ugrált. (Fotó: Getty Images)

Sajnos az utóbbi években egyre több olyan balesetről hallhatunk, ami azután történt, hogy felmásztak a vágányok tetejére. Áprilisban például egy 19 éves fiatalembert ért áramütés Egerben, miután felmászott egy vagon tetejére. Februárban pedig lapunknak mesélt Soma, aki mindössze 15 éves volt, amikor az egyik legjobb barátja felmászott egy mellékvágányon álló tehervonat tetejére. A fiút azonnal megcsapta a nagyfeszültségű áram és lángra kapott a teste. 

Exit mobile version