Megoldódhat a 17 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann ügye

F.C. | 2024. Szeptember 27.
Egy új információ került napvilágra.

Elrabolt egy kislányt Portugáliában – állítólag ezt mondta a Madeleine McCann-ügy legfőbb gyanúsítottja a korábbi cellatársának. A brit kisgyerek még 17 évvel ezelőtt tűnt el egy családi nyaraláson, azóta is keresik a szülei. Maddie néhány nappal a 4. születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el Praia da Luz egyik resortjának szobájából, miközben szülei a szobától pár méterre vacsoráztak a barátaikkal.

A nyomozók nemrég elfogtak egy német férfit, Christian Brücknert, aki – a Tények riportja szerint – korábban többeket is szexuálisan zaklatott (a szexuális ragadozót többrendbeli nemi erőszak mellett két, 2000 és 2017 között, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel vádolták), a kis Maddie eltűnésekor pedig a portugál turistaparadicsomnál járt.

A férfi más bűncselekmények miatt jelenleg is börtönben van. Az egyik excellatársa azonban bevallotta a bíróságon: Brückner elmondta neki, hogy Portugáliába járt lopni, és amikor egyik alkalommal betört egy ingatlanban, nem talált semmi értékeset, de egy kislányt magával vitt.

Ez az új információ akár meg is oldhatja a 17 éves gyerekelrablási ügyet.

A szülők amúgy máig reménykednek abban, hogy megtalálják a lányukat. 

Tavaly egyébként egy lengyel nő azt állított, hogy ő Madeleine McCann. Akkor azt nyilatkozta, hogy szerinte elrabolhatták, mert nem emlékszik a gyerekkorára, a szeplői pedig ugyanazokon a helyeken vannak, mint a brit kislánynak. Hajlandó volt DNS-tesztet is csináltatni, de azt mondta, hogy a rendőrség nem vette őt komolyan. Minden bizonnyal azért, mert a nő 21 éves, Maddie pedig csak 19 éves lenne.

Kiemelt fotó: Miguel Villagran/Getty Images

Exit mobile version