Család

Adni jó! Karácsonykor különösen

Ilyenkor nyitottabbak vagyunk az adományozásra. De vajon tényleg jó helyre kerül a pénzünk?

 “Nagyon odafigyelek, hová kerül a pénzem, ezért döntöttem úgy, hogy az SOS Gyermekfalvakat támogatom. Hiteles szervezet, és az SOS rendszeres beszámolóiból meggyőződhetek róla, milyen az élet a gyermekfalvakban, mire használják fel az adományaimat.”

Adni jó! Karácsonykor különösen

Bizonyos, hogy ezzel a véleménnyel az SOS Gyermekfalvak nagyon sok támogatója egyetért, hiszen mindenki úgy gondolja, adakozni csak úgy érdemes, ha az ember biztosan tudja, a pénze jó helyre kerül. Az SOS Gyermekfalvak igazoltan etikus adománygyűjtő szervezet, mely átlátható, ellenőrizhető módon költ el minden forintot. A legfontosabb azonban mégsem ez, hanem az a nemes cél, amelyért a szervezet már évtizedek óta dolgozik. Az SOS Gyermekfalvak küldetése ugyanis az, hogy szerető és biztonságos otthont, nevelőanyukát, új családot adjon azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen tragikus ok – például haláleset, betegség vagy a szülők szenvedélybetegsége – miatt nem élhetnek a vér szerinti családjukban. Ildikónak és testvéreinek története jól példázza, mit tesz az alapítvány a gyermekekért.  

A 11 éves Ildikó és öt testvére borzalmas körülmények között nevelkedett, szüleik életét az alkohol uralta. A testvérek fáztak, soványak voltak, gyakran étel sem volt otthon. Amikor a helyzet végleg tarthatatlanná vált, mind a hat testvért kiemelték a családból. A gyerekek az egyik SOS Gyermekfaluba kerültek. Éhesen, átfázva érkeztek meg, mert még téli ruhájuk sem volt. Mindez néhány évvel ezelőtt decemberben, éppen az ünnepek előtt történt. Az egész gyermekfalu összefogott, segített, így a karácsony estét a testvérek már meleg, süteményillatú, biztonságos otthonban tölthették. A gyerekek családot kaptak karácsonyra!

Adni jó! Karácsonykor különösen

Most te is segíthetsz szebbé tenni az SOS gyermekfalvakban élő, családjukat vesztett gyerekek karácsonyát!

Az SOS Gyermekfalvak weboldalán könnyen, gyorsan és biztonságosan adományozhatsz: www.sos.hu/karacsony

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top