Család
Szponzorált tartalom

Készülj fel az esti kutyás sétákra: 4 szuper eszköz

A sötét órák növekedésével párhuzamban megváltoznak a délutáni, esti séták körülményei kedvencükkel. A nagy ijedelem helyett, inkább készüljünk fel!

A téli hónapokban sajnos kivédhetetlen, hogy sötétbe menjünk kutyusunkkal a délutáni sétákra. Ahhoz, hogy az út szélén, a járdán és az erdőben is jól felismerhetőek, láthatóak legyünk a kutyánkkal együtt, szerezzünk be pár hasznos eszközt.

Tipp: Ahhoz, hogy jól lássuk, mi van előttünk, tartsunk magunknál egy zseblámpát vagy egy lámpa funkcióval rendelkező mobiltelefont, ami nagy mértékben segíti majd a tájékozódást a sötétben.

Fotó: iStock

1. Öltözék a kutyánknak és magunknak

Fontos, hogy az öltözékünket úgy válogassuk meg, hogy a mellettünk elhajtó sofőrök ne csak egy sötét alakot lássanak az út szélén, aki miatt hirtelen meg is ijedhetnek és félreránthatják a kormányt, hanem világos ruhadarabokkal, esetleg fényvisszaverő részekkel tegyük magunkat már messziről láthatóvá. Ugyanezt a módszert alkalmazzuk kedvencünk esetében is, aki legyen minél feltűnőbb. Egyrészt azért, hogy mindig tudjuk, merre jár, másrészt, hogy mások is lássák őt, legfőképp az autósok, akik közelednek felé. Tökéletes megoldást jelenthet egy fluoreszkáló kutyakabát, a fényvisszaverő elemekkel és hőszigeteléssel ellátott télikabát vagy egy fényvisszaverő kutyahám.

2. Legyen feltűnő a játéka

Feltűnővé tehetjük a kutyánk játékát (például lepjük meg egy foszforeszkáló labdával) a nyakában lógó bilétát, a nyakörvét, pórázát. Minél több fényvisszaverő dolog található a kedvencünkön, annál jobb, mert nemcsak mi követhetjük nyomon, hogy merre jár, de az autósoknak, bicikliseknek és járókelőknek is egyértelművé válik a jelenléte.   

3. Villogjon, világítson

A pórázt, póráz hosszabbítót, a méretre vágható nyakörvet megbolondíthatjuk azzal, ha a villogó, világító fajtát vásároljuk meg belőle, így az esti sétákat nyugodt szívvel, teljes biztonságban tehetjük meg.

4. Ruha helyett világító biléta

Ha nem szereti a kutyánk a ruhákat, de még a hámmal sem barátkozott meg, akkor sincs veszve semmi: a világító nyakörveken kívül, vásárolhatunk világító bilétákat és szalagokat, sőt, már kapható vízhatlan és fényvisszaverő tappancsvédő is.

Összességében tehát elmondható, hogy lehetőségek tárháza végtelen, csak rajtunk múlik, mennyire készülünk fel! Az alapdarabokat, mint a biléta, vezető, nyakörv és hám, szerezzük be, és este a fényvisszaverő típust használjuk belőlük!

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top