Család

Ezek biztosan nem segítenek a náthán

Vannak élethelyzetek, amikor az ember hajlamos elhagyni magát. Legyen szó lelki problémáról vagy testi bajról, bizony ha nem tudjuk kontroll alatt tartani magunkat, csak tovább fokozzuk a nehézségeket.

Oké, sokszor nem egyszerű túllépni egy-egy helyzeten és van az az állapot, amikor egy nátha is odavág az ágyhoz. Az viszont biztos, hogy a legrosszabbat akkor tesszük magunkkal, ha mondjuk önsajnálatba burkolózunk, és nem vagyunk hajlandóak kilépni a „beteg” szerepből. Természetesen ez nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor valóban komoly gondokkal küzd bárki is, inkább azokra igaz, amikor sokat tehetünk magunkért azzal, ha kilépünk a komfortzónánkból és a kezünkbe vesszük az irányítást.

Az őszi időjárás szeszélyessége magával vonzza a különböző légúti megbetegedések kialakulását, terjedését. A nátha az egyik leggyakoribb kór, ami ilyenkor megtalálja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A legtöbb orvos szerint nem kell minden megfázással őket keresni, ezért sokan házi praktikákat vetnek be a gyógyulás érdekében. Olyanok is akadnak, akik nem veszek tudomást a betegségről, míg mások ki sem kelnek az ágyból, ha náthásak lesznek. Utóbbit igen rosszul teszik, ugyanis nem eszik olyan forrón a kását. Hoztunk néhány szabályt, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha gyors gyógyulásban reménykedünk.

Ezek nem segítenek az őszi náthán:

·         Ha átadod magad a szenvedésnek, és állandóan a tüneteidre figyelsz. Ha nincs lázad, és a közérzeted is engedi, ne feküdj, inkább tevékenykedj.

·         A felesleges gyógyszerszedés nemcsak hogy nem használ, hanem egyenesen árt is a testnek. Soha ne vegyél be gyógyszert az orvosi utasítás nélkül, hiszen nem tudhatod, valóban a megfelelőt tartod-e a kezedben.

·         Ne koplalj. Ha úgy érzed, bírsz enni, mindenképpen töltsd fel a szervezetedet energiával, hiszen a gyógyuláshoz erő kell.

·         Ne hanyagold el az ivást! Ha nem kívánod a folyadékot, akkor is igyál, mert a szerevezetnek szüksége van a folyadékra. Ha jobbnak látod, többször, de kevesebbet kortyolj, ezzel is segítsd a tested a regenerálódásban.

 

Így segíts a tested a gyógyulásban:

·         Előzd meg a bajt. Vírusos időszakban készítsd fel a tested és erősítsd az immunrendszered. Ha így teszel, könnyebben megúszhatod a betegségeket, vagy ha mégis lecsapnak rád, könnyebben átvészelheted.

·         Ha náthás lettél, figyeld meg a tüneteidet, és keress olyan természetes szert, ami ugyan nem gyógyszer, de a természet patikájának kitűnő tartozéka: lehet gyömbér, hagyma vagy dél-afrikai muskátli gyökerének kivonata is, a lényeg, hogy használd ki az erejét.

·         Tereld el a figyelmed a betegségről. Biztosan észrevetted már, hogy ha nem figyelsz a nehézségekre és elfeledkezel róluk, jobban halaszd előre, adott esetben jobban gyógyulsz. Tégy így a nátha kapcsán is. Ha nem húz az ágy, ne vesd bele magad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top