Család
Szponzorált tartalom

5 szuper ajándékötlet karácsonyra lányoknak és fiúknak

A játékboltba lépve, szinte minden második játékra rámutat a gyereked, hogy azt kéri a Jézuskától, és kezdesz tanácstalanná válni? Ezekkel az ajándékokkal okozhatsz örömet!

Fejtörést okoz a karácsonyi ajándék? Nem tudod, mi kerüljön a fa alá, aminek biztos, hogy örül a gyereked? Ha igazán meg szeretnéd lepni, adunk néhány tippet!

Extravagáns kisautó

A kisfiúk örök kedvence a kisautó, ami tökéletes választás lehet karácsonyra, ha fiad van. Persze, ma már nem úgy kell elképzelni a kisautókat, mint néhány évtizeddel ezelőtt: a megszólalásig hasonlítanak az eredeti változatra, és olyan versenypályán száguldanak, hogy még felnőttként is elgondolkozunk azon, leülünk játszani velük. Ha környezettudatos vagy, és a gyerekedet is szeretnéd erre nevelni, akkor már a játékválasztással is példát mutathatsz. Beszerezhetsz olyan kisautókat, amelyek működését a sós víz biztosítja, a hozzátartozó versenypálya pedig száz százalékig komposztálható, préselt cukornádból készült.

Slime

Néhány éve ismerhettük meg korunk gyurmáját, ami valójában egy nyálkagyurma. A boltban is megveheted, de te is kikeverheted – az interneten számos receptet találhatsz -, a siker garantált. Ha te készíted el, színezéssel, illóolajokkal egyedivé, különlegessé teheted az anyagot, ami a gyerek készségeit is fejlesztheti. A gyerekek utánzással tanulnak, azaz meg kell figyelniük a környezetüket, hogy leutánozhassák, vagyis fejleszthetik a megfigyelőkészségüket. De a slime-mal a finommotorikus képességeiket, valamint a memóriájukat is fejleszthetik, miközben az anyagból változatos figurákat készítenek.

Unikornis

Ha lányod van, az unikornissal jó eséllyel nem lőhetsz mellé. Unikornisos törölköző, takaró, ágyneműhuzat, ruha – bármi, amin az egyszarvú szerepel, jó választás lehet a kislányodnak. De beszerezhetsz akár unikornisos éjjeli lámpát, kislányoknak való ridikült vagy tolltartót, táskát, ceruzakészletet, kifestőkönyvet, táskadíszt, ékszert, csillámtetoválást, cipőt, ruhát – tényleg, bármit.

Készségfejlesztő játékok

Akár kisfiad, akár kislányod van, a készségfejlesztő játék mindig jó döntés. Fejlesztheted a szociális készségeiket, az együttműködésre való hajlamukat, megtanulhatják, milyen érzés, amikor nem ők nyernek, és azt is, hogy ez nem tragédia. Attól függően, hogy milyen típusú játékot veszel a motorikus képességet, a memóriát, a kézügyességet is szórakozva fejleszthetitek. Egy festőkészlettel a finommotorikus készségeit, egy memóriajátékkal az emlékezőtehetségét – ami a későbbi sikerélmény egyik kulcsa – pallérozhatja, de vannak olyan társasjátékok is, amik az érzelmi intelligenciát fejlesztik, amíg a stratégiai játékok során azt is megtanulhatják, hogy nemcsak a részletekre kell figyelni, hanem a nagy egészre is.

Jégvarázsos játékok

A mese főszereplői közül egyértelműen Elza a favorit a kislányok körében, de Anna, a testvére és Olaf, a hóember sem sokkal marad le mögötte. A kedves történet szépen megrajzolt szereplőit baba formában is megveheted, és ugyanúgy, ahogy az unikornis esetében, nincs olyan gyerekeknek készült használati tárgy, ami ne létezne a mesehősökkel díszített változatban is. Társasjáték, rajzkészlet, dominó, cipőre húzható jégkristályokat kivetítő apró szerkezet, varázskesztyű, kötőszett, toll, festőstúdió – a sor végtelen.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top