Család

Reményből jövő fakad! (x)

A Magyar Katolikus Egyház Jézus által mutatott küldetéséhez szeretne méltó és hűséges maradni a XXI. században is. Társadalmi szerepvállalásával igyekszik könnyíteni a ma emberének nehézségeit, közösségein keresztül pedig változatlanul Krisztus evangéliumát hirdeti felgyorsult világunkban is.

Reményből jövő fakad! (x)
A mai kor embere ebben a változásban mégis hogyan találhatja meg a válaszokat? Hogyan segít ebben az Egyház?

Az Egyház küldetése, hogy Krisztus kétezer éve változatlan tanítását hirdesse egy gyorsan változó, rohanó világban. Lelki támaszt és közösséget adunk templomi csoportjainkban, mozgalmainkon keresztül, ifjúsági és családos rendezvényeket tartunk. Kiemelkedő számunkra a család, amelyet Szent II. János Pál pápa „kis egyház”-nak nevezett, mivel a család az első hely arra, hogy a keresett válaszokat megtaláljuk.

Reményből jövő fakad! (x)
Hogyan jelenik meg Krisztusi tanítás, lelkület a Katolikus Egyház oktatási-nevelési, karitatív, szociális és egészségügyi tevékenységében?

Intézményeinkben szeretetteli légkörben, figyelmesen, emberségesen végezzük szolgálatunkat. Példaként említhetjük a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatát, amely Csepelen idősotthont, Budapesten kollégiumot, Baján, Kalocsán és Kiskunfélegyházán iskolát tart fenn. A szerzetesrend által vezetett intézményekben alapítójuk jelmondatához hűen – senkinek sem ártani, mindenkinek használni – igyekeznek odafigyelni a rájuk bízottakra.

Reményből jövő fakad! (x)
A mai magyar oktatási rendszerben a Katolikus Egyház rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, és ez arra kötelez bennünket, hogy a minőségi oktatás biztosítása mellett, tanulóinkat következetesen a keresztény értékrendre, valamint közösségi értékekre neveljük. Például a Huba utcai Kolping Katolikus általános Iskola, Gimnázium és Sportiskola nevelői tevékenységének lényege, hogy olyan erkölcsi normákat mutassanak fel, melyek alapján a gyerekek eligazodhatnak az életben.

 

Reményből jövő fakad! (x)
Karitatív tevékenységünkkel az évről évre visszatérő országos, valamint helyi akcióink mellett, katasztrófa- és egyéb szükséghelyzetekben is igyekszünk minél hatékonyabban kivenni a részünket a segítségnyújtásból vallási hovatartozástól függetlenül. Szervezeteink segítségével a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben is igyekszünk segíteni a rászorulókon.

Reményből jövő fakad! (x)
Mi a Katolikus Egyház küldetése itt és most?

Szent János apostol írja, hogy Isten a szeretet. Mi ezt a küldetést vállaltuk magunkra, a szeretetet hirdetjük az egész világnak.

Reményből jövő fakad! (x)
Kérjük, támogassa adója egyházi 1%-val a Magyar Katolikus Egyház szolgálatait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top