Dobd fel a napod!

Foglalkozz állatokkal!

Vajon miért aratnak mindig osztatlan sikert a cuki kisállatokról szóló cikkek, fotók, filmek és könyvek? A magyarázat kissé talán bonyolult és el kéne mélyedni hozzá az emberi lélek rejtelmeiben, de ettől még a lényeg nem változik: korra és nemre való tekintet nélkül mindannyian nézegetjük az édes kisállatos videókat. Ha szeretnél jobb kedvre derülni, nincs az állatoknál kellemesebb kikapcsolódás.

A képernyőn is édesek, de élőben még több örömet tudnak az állatok szerezni nekünk. Aki kutyát vagy macskát tart, vagy bármilyen más házi kedvence van, jól tudja, hogy egy nehéz nap után milyen jót tesznek az ember lelkének ezek a ragaszkodó állatkák. Egy kutya feltétlen odaadása, a macskák bájos szépsége vagy éppen egy szép hullámos papagáj pár helyes kis bolondozása szinte azonnal feledteti velünk gondjainkat. Egy kis odafigyeléssel hamar észrevehetjük különös egyéniségüket, megtanulhatjuk szokásaikat és valódi – az igaziaknál néha még kellemesebb – családtaggá is válnak számunkra.

Körülötted élnek

Nem mindenkinek van azonban lehetősége állatot tartani, de ettől még nem kell mellőzi az örömet, amit okoznak. Ha jobban körülnézünk, még a legzsúfoltabb városban is körülvesznek minket olyan szabadon élő állatok, amikben gyönyörködni lehet. Egy padon ülve önfeledten szemlélhetjük azt a nyüzsgést, amit a galambok produkálnak – főleg, ha egy kis ennivalóval is megjutalmazzuk őket – vagy a vízpart mellett élőknek ugyanilyen kedves perceket szerezhetnek a vízimadarak, kacsák, hattyúk etetése. Az ország nagyobb városaiban ráadásul egész évben nyitva tartó állatkertek is működnek, amelyek többségében állatsimogató is van. Legjobb példa erre a budapesti állatkert, ahol szelíd kecskék, háztáji állatok közé mehetünk, és élvezhetjük ezek társaságát. Nem csak a kisgyerekeknek nagy élmény ez, hanem mi, felnőttek is boldogabbak leszünk tőle!

Foglalkozz állatokkal


Lehet saját állatod!

Az igazán jó dolog azonban az, ha van egy kizárólag hozzánk tartozó állat. Ha úgy érzed, változásra van szükséged és szeretnéd kicsit feldobni a napod, ajándékozd meg magad egy házi kedvenccel. Nem kell mindjárt nagy dologra gondolni: kiemelt figyelmet, törődést igénylő kutyát vagy macskát ilyen spontán ötlettől vezérelve inkább ne válasszunk, viszont egy kis madár, egy aranyhörcsög vagy néhány halacska egy akváriumban a legtöbb ember életébe még belefér. Ezek többsége nem is költséges hobbi, egy kiadósabb ebéd árából szert tehetünk például egy csinos pintyre kalitkával együtt, de egy kisebb akvárium néhány díszes hallal sem egetverő összeg. Képzeld csak el, hogy addigi unalmas perceidet mennyivel kellemesebben és örömtelibben tudnád eltölteni velük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top