Dobd fel a napod!

Változtasd meg a külsőd!

Egy kis változás jót tesz – tartja a régi bölcsesség. Ha a külvilág erre nem hajlandó, akkor nincs más hátra, változz meg te magad!
Változtasd meg a külsőd!

Ha szeretnéd, hogy kicsit máshogy viszonyuljanak hozzád az emberek, ha meguntad, ahogy a környezeted kezel téged, ha úgy érzed, sokkal több van benned annál, mint amit meglátnak és értékelnek, akkor itt az ideje egy kis változtatásnak. De nemcsak ezért jó, ha átalakítod a külsődet: egy kis “ráncfelvarrás” és újdonság frissítően hat majd a te közérzetedre is.

Kis lépésekben alakulj át

Nem kell rögtön teljes stílusváltáson átesned. Egy drasztikus átalakulás csak ritkán tartós, és néha több zavart, értetlenséget okoz, mint amennyi hasznot hajt. Persze a maga természetes módján is jöhet az életedben egy olyan hirtelen fordulópont, amikor a bábból egyszer csak kikel a színpompás pillangó. Azonban pici alakításokkal is éppen olyan hatásosan tudod feldobni a napod, és szerezhetsz magadnak egy kis örömet, mint ha teljesen “kifordulnál magadból”.

Körmöd hegyétől a fejed búbjáig

Ha már érzed, hogy újításra van szükséged, de a megvalósításban még bizonytalan vagy, akkor kezdd az alakítást láthatatlan dolgokkal. Például cseréld le a parfümödet, válassz új illatot. Ezt a változást csak azok érzékelik, akik szó szerint közel állnak hozzád, viszont te magad egész nap titokban fürdőzhetsz abban a kellemes és jóleső érzésben, hogy ettől az illattól kicsit más lett a napod a megszokotthoz képest. Ugyanilyen titkos, de üdítő változtatás, ha avatatlan szemnek nem látható ruhadarabokat cserélsz le. Szórd ki a ruhatáradból a “vágyölő”, nagydarab bugyogókat, és szerezz be néhány pikáns, csinos, falatnyi darabot mondjuk szaténból, selyemből vagy finom csipkéből. Meglátod, egészen másként fogod érezni magad ettől, magabiztosabb, szexi leszel, és a környezeted is más reakciókat ad neked. A legjobb ebben, hogy rajtad kívül más nem is sejti, mitől lettél más.

Változtasd meg a külsőd!

Ha bejöttek ezek a kis alakítások, belevághatsz látványosabb, merészebb változtatásba is. Tartsd be továbbra is a fokozatosság elvét: először a körmöket fesd be úgy, ahogy eddig sosem voltak, majd a sminkkel variálj egy kicsit, végül tedd fel a koronát az egészre egy új hajviselettel és színnel, amihez természetesen már dukál egy új ruha is. Vagy több. Ha így haladsz az átalakulás útján, heteken át minden napra jut majd egy kis üdítő, frissítő érzés, és az újdonság varázsa folyamatosan körülleng majd téged. Ha ezt a környezeted is értékeli, az nagyszerű, de ha csak egyedül a te napodat dobja fel, hát úgy is tökéletes, nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top