Edison100

Az Edisonplatform a gyerekek jövőjéről szól. Célunk, hogy a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos, oktatási szereplők jobban összekapcsolódjanak és összegyűjtsük a jó gyakorlatokat, amelyekből mindenkinek érdemes tanulni. Az Edison100 listán olyan kezdeményezések szerepelnek, amelyek ma Magyarországon innovatív módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl. Szeretnénk, ha ez a platform gyűjtőhelye lenne a jó gyakorlatoknak, kreatív fejlesztő programoknak, de a közönségdíjas szervezet kiválasztásában most a ti segítségeteket kérjük!

A szavazás eredménye Még több infó a szavazásról

Szavazz most!

Kérjük tedd le a voksod, ki az, aki a leginnovatívabb módon készíti fel a gyerekeket a jövő kihívásaira!

+1
szavazat
4%

A kézről való tanítás és a hozzá kapcsolódó innovatív zeneoktatási módszerek

A kézről való tanítás a Rajkó módszernek nevezett zeneoktatási metódus egyik alappillére, melyet iskolai keretek között közel 30 éve használnak elsősorban a szórakoztató zene tanítása során. A kezdő zenét tanuló gyerekek vizuálisan kézről gyorsabban és élvezetesebben sajátítják el a kisebb darabokat. A kottaolvasás így a tanulási folyamat során az első időszakban kissé háttérbe szorul.

+1
szavazat
2%

Agóra Tudományos Élményközpont

Célunk közérthetővé és élményszerűvé varázsolni a tudományos ismereteket, megmutatni életünk mindennapi csodáit, felkelteni az érdeklődést a természettudományok iránt. Az Agóra minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt jelent, egy olyan hely, ahol a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, látványos kísérletek, rendkívüli foglalkozások és előadások részesei lehetnek.

+1
szavazat
2%

Amigos a gyerekekért Alapítvány

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet, célunk, hogy súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyük barátkozáson, nyelvtanuláson, játékokon és készségfejlesztésen keresztül. A kórházban a gyerekek rengeteg segítséget kapnak a gyógyuláshoz az orvosoktól, nővérektől, gyógytornászoktól és pszichológusoktól, de egy valami mégis nagyon hiányzik nekik: a barátaik. Az Amigók ezt az űrt igyekeznek betölteni.

+1
szavazat
2%

Autizmusbarát Kakaókoncert

Az elmúlt években a Budapesti Fesztiválzenekar olyan egyedi koncertformát dolgozott ki a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány együttműködésével, amelyben az autizmussal élő gyerekek és családtagjaik is kényelmesen érezhetik magukat. Célunk, hogy élményt biztosítsunk az autizmussal élő gyerekeknek és családtagjaiknak.

+1
szavazat
1%

BAGázs Közhasznú Egyesület

A BAGázs Egyesülettel 2011 óta dolgozunk a romatelepeken élők társadalmi beilleszkedéséért. Bag és Dány telepein programokkal támogatjuk az ott élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését. Nem adományt osztunk, hanem lehetőséget biztosítunk a változásra. Mi egy olyan társadalomban hiszünk, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy elérje a céljait, ha tesz azok megvalósításáért.

+1
szavazat
1%

Bakonyi Csillagászati Egyesület

Fő irányvonalunk a csillagászati ismeretterjesztés. Veszprém megyében igyekszünk összefogni az érdeklődőket, kiemelten a fiatal korosztályt. Elsődleges profilunk az interaktív és kézzelfogható, élményalapú ismeretátadás; ezzel hozzuk közelebb a kozmosz távoli világát. Meteorit-bemutatókkal illetve a 3D nyomtatással és kézzel készült makettek bevetésével tesszük kézzelfoghatóvá az univerzumot. Másik fő profilunk a programozható LEGO robot marsjárók kipróbálása, melyekkel egy szimulált marsi környezetben lehet megismerkedni a bolygó kutatásának alapjaival.

+1
szavazat
0%

Barna Hajnal - Amnesty Emberi Jogi Oktatás

A Barna Hajnal foglalkozás Franck Pavloff nagysikerű novellájának papírszínház kiadására épül. A történet megismerése előtt a gyerekek csoportokban dolgozva megpróbálják kitalálni, mi történhet az egyes képeken, majd az előadás után egy beszélgetés keretében feldolgozzuk a történetet. Az óra során a résztvevő fiatalok megismerkednek egy elnyomó rendszerrel, ahogy az szép lassan, észrevétlenül, kiépül a szemük előtt. A foglalkozás célja, hogy a résztvevők megtalálják a megfelelő eszközöket és attitűdöket, amiket használni lehetne egy-egy hasonló társadalmi helyzetben.

+1
szavazat
3%

Bátor Tábor Alapítvány

A Bátor Táborban súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtanak sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Különleges élményekkel mozdítjuk ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is.

+1
szavazat
3%

BOOKR Kids

A BOOKR Kids Mesetár jelenleg a legnagyobb magyar nyelvű digitális gyerekkönyvtár. Interaktív könyveket és mobilalkalmazásokat készít, gyerekeknek, könyvkiadóknak, cégeknek és oktatási intézményeknek. Egyedülálló módon digitalizálja az eddig csupán papíralapon elérhető mesekincseket. A tudásalapú társadalomban csak az lehet sikeres, aki értő olvasásra képes. Célunk, hogy a digitális és nyomtatott világ között hidat teremtve, egyedülálló módszertanunkkal segítsük a gyerekek értő olvasóvá válását, ami utat nyit számukra az összes többi tudás megszerzéséhez.

+1
szavazat
0%

Botanicon Kert Klub

Küldetésünk az egészséges életmódra nevelés és a gyógynövényekkel való gyógyítás lehetőségeinek terjesztése, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítése. A Botanicon Kert Klub azért alakult, hogy lehetőséget teremtsünk megismerni a gyermekeknek a kertészkedés örömeit és fejlesztő hatásait. Tankertünkben a jó levegőn, játékos formában ismerik meg a körfolyamatokat, a természet működését. Felelősséget vállalhatnak az általuk gondozott növényekért. Hiszünk abban, hogy a természet mindig újat mutat, s hogy a környezeti nevelés csak tapasztalati úton valósulhat meg.

+1
szavazat
0%

Budapest School Szülőknek

A Budapest School Szülőknek abban segít, hogy jobban megismerhesd a korszerű tanulással, motivációval és konfliktuskezeléssel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket és hozzád hasonló szülőkkel gondolkozz együtt a Te gyermekedhez leginkább passzoló tanulási rendszer megtalálásában. Szeretnénk segíteni a szülőknek abban, hogy korszerű tudáshoz jussanak egy inspiráló közegben, miközben saját tanulási célt is kitűznek és teljesítenek. Nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a gyerekek tanulnak a Budapest Schoolokban.

+1
szavazat
4%

Bűvösvölgy

Célunk, hogy a központokba látogató gyerekek játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg, hogyan hat rájuk a média. Ebben egyedülálló eszközparkkal és képzett médiaértés-oktatókkal segítjük őket. Programunk igazodik a Nemzeti alaptanterv törekvéseihez. Foglalkozásaink és segédanyagaink a kerettantervi követelményekhez kapcsolódva vezetik be a médiaértés alapkérdéseit, és így képesek segíteni az eltérő hátterű, különféle főszakokkal rendelkező (például magyar nyelv és irodalom szakos, vagy rajz szakos) pedagógusok munkáját.

+1
szavazat
0%

Cellux Csoport

A Cellux Csoport a kezdetektől fogva azon dolgozik, hogy minél több ember - gyerekek és felnőttek egyaránt - tapasztalja meg a közös alkotás és a tudatos tervezés élményét és amit ezek közben megtanul, azt utána saját életében, vagy akár szakmájában is magabiztosan tudja alkalmazni. Célunk, hogy önálló és empatikus gondolkodásra biztassunk mindenkit, akivel programjainkon vagy az általunk tervezett dolgokon keresztül kapcsolatba kerülünk, hogy kíváncsisággal és felelősséggel tekintsenek körül.

+1
szavazat
1%

Clever Side

Missziónk, hogy a formális oktatási rendszer tudásbázisát kiegészítsük kreatív és digitális készségek fejlesztésével és egy olyan képzést nyújtsunk, amellyel könnyedén lehet érvényesülni. MERT a következő évtizedek munkaerőpiacán szükség lesz a digitális írástudásra, a kreativitásra, a problémamegoldó gondolkodásra, a tudás új helyzetekben való alkalmazására. A fiatalok ösztönös, de passzív ismereteit szeretnénk átfordítani használható aktív tudássá.

+1
szavazat
0%

Common Vibe Egyesület

A Common Vibe Egyesület célja a zene által közvetítő szerepet nyújtani hátrányos helyzetű gyermekeknek, hogy segítsük felzárkózásukat a többségi társadalomba. Rövid- és hosszútávú célokat nyújtani számukra, melyek hozzájárulnak szociális és tanulmányi kompetenciáik fejlődéséhez. A művészeti tevékenységek élményalapú formái az oktatásnak, így kibontakozhatnak a tanulási nehézséggel, szociális- és egyéb zavarokkal küszködő fiatalok.

+1
szavazat
0%

Da Vinci Pizsamaparti

A Da Vinci Pizsamaparti az élményoktatás koncepciója köré épül. Célunk, hogy az általános iskolás korosztály új, egyedi megközelítésben dolgozhassa fel a múzeumok, tudományos intézmények/hálózatok által kínált tartalmakat. Hisszük, hogy a tanulás lehet szórakoztató élmény. Ezért a szórakoztató tanulást ebben a különleges formában hozzuk el a gyerekek számára. A programon a gyerekek zárás után ismerkednek a helyszínekkel, s nem mindennapi élményeken keresztül szereznek új tudást. Az okos, kísérletező, gondolatébresztő, hiteles és fejlesztő programmal olyan környezetet alkotunk, melyben a gyermek örömmel vesz részt a tanulás kalandjában.

+1
szavazat
1%

DEMO Wood design gyerekprogramok

A DEMO Wood olyan készségfejlesztő program, ahol a fiatalok felfedezhetik a design különböző területeit azáltal, hogy megismerkednek a teljes alkotási folyamattal: ötletelnek, megoldást keresnek majd kiviteleznek, így tapasztalva meg, hogy hogyan lesz kézzelfogható eredménye egy egyszerű ötletnek.

+1
szavazat
0%

Digital Skills

Kutatással, előadásokkal és képzésekkel támogatjuk a szülőket és tanítókat, hogy korunk digitális eszközei a gyermeknevelés még hasznosabb eszközévé váljanak. Kutatásokat végzünk, hogy szakmailag megalapozott választ adhassunk a kérdésre, hogy a digitális eszközök segítik vagy épp hogy veszélyeztetik a gyermekek egészséges fejlődését. Közösséget építünk, hogy a kutatásaink, tapasztalataink minél több szülőhöz és nevelőhöz érhessenek el.

+1
szavazat
0%

Digitális Család

A most felnövő generáció számára az online és az offline világ egy és ugyanaz. Ezzel az új jelenséggel szülőként, pedagógusként nap mint nap szembesülünk. Azonban a tudatos digitális gyereknevelésben sok aggodalmat, bizonytalanságot okoz, hogy nem tudjuk, minek milyen következményei vannak. A Digitális Család platformunkkal szeretnénk megadni a vágyott kapaszkodókat szakértők által támogatott, szabatosan, érthető nyelven megírt, elmondott tartalmak formájában, hogy erről a rohamosan fejlődő világról minél teljesebb képet kapjanak mindazok, akik szeretnének értő módon részt venni a gyerekek digitális életében.

+1
szavazat
0%

E.ON EnergiaKaland

Az E.ON 2008-ban indította útjára az EnergiaKaland elnevezésű virtuális tanulási programját, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusokat az energiatudatosság kialakításában, a gyerekeket pedig az energiával kapcsolatos tudásuk bővítésében, kompetenciák fejlesztésében. Az EnergiaKaland számos lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek aktívan ismerjék meg saját környezetük energetikai vonatkozásait, és hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához.

+1
szavazat
1%

Egyszülős Központ

Az Európában is egyedülállónak számító Egyszülős Központot 2017-ben hoztuk létre Budapesten. Célunk a gyermeküket egyedül nevelő szülők támogatása tanácsadással, segítségnyújtással és az ezek megvalósításához szükséges eszközök felkutatása. A gyakorlati segítségnyújtáson kívül küldtetésünk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét az egyszülősök igen nagy és egyre növekvő számára és nehéz helyzetére, illetve az egyszülős lét elfogadására és megbecsülésére.

+1
szavazat
0%

Élménybiológia

Az Élménybiológia egy tudománynépszerűsítő felület, valamint összefoglaló neve az olyan inspiráló és innovatív módszereknek, melyeket nem csupán biológiatanárok, hanem bármely pedagógus alkalmazhat. Az alapító Joós Andrea biológiatanár, tudománykommunikációs szakember, aki kollégáival folyamatosan a 21. századi tanári önkép és módszertan fejlesztésén dolgozik.

+1
szavazat
2%

ÉlményMűhely Nemzetközi STEAM Mozgalom

Az ÉlményMűhely magyar, finn és a világ más országaiból származó gyerekek, fiatalok, kutatók, művészek, kézművesek, játékkészítők, tanárok közössége. Az elsők között vágtunk bele a STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) és a design integrált tanulási módszereinek feltérképezésébe és továbbfejlesztésébe. Oktatási eszközeinket tagjaink maguk fejlesztik sikeres szöuli, tokiói, New York-i, fokvárosi, kecskeméti, szokolyai vagy budapesti oktatási startup-ok alapítóiként. Mi pedig elvisszük a kecskeméti szenzációt a tokiói gyerekeknek, a tokiói szenzációt pedig a kecskeméti gyerekeknek.

+1
szavazat
1%

Értsünk szót

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek kezdjék el aktívan használni az érzelmi intelligencia készségeiket. Tanulják meg felismerni, beazonosítani és megfelelően kifejezni az érzelmeiket, és figyeljenek oda mások érzelmeire is. Használják az érzelmeikből származó információkat és tudatosan hozzanak jó döntéseket. Legyenek empatikus, szociálisan érzékeny emberek. Erre igyekszünk nevelni őket workshopjainkon és tanfolyamainkon, valamint saját fejlesztésű, érzelmi intelligenciához kapcsolódó termékeink révén is.

+1
szavazat
6%

Esélyteremtő oktatás az Igazgyöngyben

Alapítványunk 20 éve dolgozik az egyik leghátrányosabb térségben, Kelet-Magyarországon, Berettyóújfalu környékén. Célunk, hogy esélyt adjunk minden gyereknek ahhoz, hogy azzá válhasson, ami lehetne. A generációs szegénységben élő gyerekek integrációját támogatjuk egyrészt művészeti neveléssel, másrészt tanodánkban személyre szabott készségfejlesztéssel, társasjátékpedagógiával, és online tanulástámogatással segítjük a hátrányok leküzdését. A jövő generációjáért dolgozunk, de a mostanival.

+1
szavazat
0%

Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület

A Farkaskölykök Ifjúsági Egyesületnél elkötelezettek vagyunk a környezettudatos életmód, a sport, a médiatudatosság, a természetes életformák és az életrevalóság ügyének terjesztésében. Ezeket a témákat vegyítjük a mai technológia vívmányaival, igyekszünk alkalmazkodni a mai fiatalok tanulási szokásaihoz. Olyan applikációkat hozunk létre, mint a Madárhatározó, valamint a Kétéltű- és hüllőhatározó, és tesszük mindezt azért, hogy hozzájárulhassunk a környezettudatos, környezetbarát és egészséges fiatalok neveléséhez.

+1
szavazat
0%

Fenntarthatósági Témahét

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. És ki más lehetne jobb szövetséges ennek a változásnak az elősegítésében, semmint a gyerekek. Az országszerte megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét azzal a céllal jött létre, hogy a kisiskolások minél előbb megismerjék a téma fontosságát iskolai keretek között, felfigyeljenek és megértsék személyes érintettségüket, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

+1
szavazat
1%

Funside

A Funside Balaton az ország legnagyobb nemzetközi nyári tábora: több mint 20-féle foglalkozás közül választhatnak táborozóink akár 2-félét is hetente. A Funside School Magyarország első délutáni iskolája, ahol az angol nyelvet és az informatikát ugyanolyan magas színvonalon tanulhatják a gyermekek, modern környezetben és kiváló tanárokkal.

+1
szavazat
1%

Füri ZeneTér

A Füri ZeneTér Puskás Peti vezetésével vár minden alkotni, zenélni, dalolni vágyó általános iskolás gyereket ingyenesen, hétfő délutánonként. A The Biebers frontembere néhány hónappal ezelőtt kérte fel Eőry Krisztinát, a Budapest Show Kórus karvezetőjét az együttműködésre, majd Wagner Emil, a WellHello billentyűse is csatlakozott hozzájuk, végül közösen dolgozták ki a dalközi koncepcióját. Együtt egy olyan közösséget szeretnének létrehozni, ahol a srácok megismerkedhetnek a zenével, a hangszerekkel, akár találkozhatnak és együtt muzsikálhatnak azokkal az előadókkal, akiknek a műveit éneklik.

+1
szavazat
0%

Gyerekakadémia

A Gyerekakadémia 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse gyermekeinket felzárkóztatni a rohamosan fejlődő informatika világába. Oktatási Intézményünk 7-14 éves gyermekek részére szervez programozói, robotprogramozói tanfolyamokat. Célunk a tanulókban tudatosítani, hogy minden probléma megoldásához egy algoritmus vezet, amelyet megalkotva és azt követve, a munkájukat siker övezi majd.

+1
szavazat
0%

Gyerekfilmakadémia

A Gyerekfilm Akadémia (GYUFA) egy filmes műhely 10-18 éves gyerekeknek. Ez a generáció már el van látva minden technikai eszközzel, ám meg is kell tanulniuk használni ezeket. A GYUFA öt éve jött létre, és immár három helyszínen tart hétköznap délutáni foglalkozásokat, ahol profi filmesek vezetésével a gyerekek forgatókönyvet írnak, storyboardot készítenek, rendezőként, operatőrként, színészként próbálhatják ki magukat, és megismerik a könnyen használható filmes szoftvereket is.

+1
szavazat
0%

Győri Gyerekegyetem

Fontosnak tartjuk, hogy már a középiskolás kor előtt kapcsolatba lépjünk a gyerekekkel és izgalmas, játékos programokon keresztül hozzuk őket közelebb az informatika és a természettudományok világához. A Győri Egyetem campusán szervezett „nyári tábor” során a gyerekek betekintést kapnak az egyetem életébe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi előadótermekben, de szemináriumokra is becsatlakozhatnak, kutathatnak, kísérletezhetnek, alkothatnak, laborokat látogathatnak.

+1
szavazat
0%

HelloWorld Egyesület

Célunk a modern informatikai oktatás, természettudományok népszerűsítése. Ezt számos módszerrel tesszük: tananyagfejlesztés, bentlakásos és napközis táborok, iskolai előadások és nyílt napok, robotversenyek szervezése, a HelloWorld Online és a PC World felületein keresztül a tehetséges fiatalok, különleges projektek felkarolása, bemutatása.

+1
szavazat
0%

Henkel Fenntarthatósági nagykövet Iskolaprogram

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a fenntarthatóság kiemelt szerepére és környezettudatosságra ösztönözze őket a hétköznapokban. A program kifejezetten az általános iskolás gyerekek igényeinek megfelelően összeállított környezetvédelmi oktatást jelent. A rendhagyó tanórákon a diákok egy kis figyelemfelkeltő rajzfilmet néznek meg, beszélgetnek, ötletelnek, hogyan lehet „zölden” élni a hétköznapokban, valamint számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. Az oktatások ráébresztik a gyerekeket arra, hogy néhány egyszerű lépéssel ők maguk is nagyon sokat tehetnek a környezetükért, hiszen a Föld sorsa az ő kezükben van.

+1
szavazat
1%

HiperSuli

A HiperSuli célja, hogy segítse a digitális eszközök helyes használatát az iskolában. Hisszük azt, hogy helye van ezeknek az eszközöknek (kütyüknek) a tanteremben. Fontos ezeket integrálni, hogy a Z és alfa, illetve az azután következő generációk ne élő történelemórába csöppenjenek, amikor belépnek az iskola falai közé.

+1
szavazat
0%

History Hack

Helyezkedj bele egy történelmi korba, és megérted! Célunk, hogy érthetővé és átélhetővé tegyük a történelmet és nemzeti ünnepeink, emléknapjaink hátterét. A “meghackelt” történelem az élmény- és drámapedagógia módszereivel építi a tudást, és fejleszti a készségeket. A tanrendbe illeszkedő, iskolai és osztálytermi programokban résztvevők szerepet kapnak a történet alakításában, a kor viszonyait megismerve szabadon hozhatnak döntéseket.

+1
szavazat
0%

Hópárduc Fejlesztő Falmászás

A Hópárduc Alapítvány 2014-ben jött létre, hogy tovább vigye Erőss Zsolt hegymászó példaértékű, önazonos személyiségét, életszemléletét. Víziónk, olyan önazonos személyiségek nevelése, akik megismerik és használják saját erősségeiket, felismerik és elfogadják gyengeségeiket, önmagukkal és környezetükkel harmóniában tudnak élni. Missziónk, hogy 3-9 éves koordináció és figyelemzavarral küzdő gyermekeknek olyan fejlesztést nyújthassunk a falmászás élményén keresztül, melynek segítségével fizikailag és mentálisan erős és sikeres emberekké válhatnak.

+1
szavazat
0%

Hősök Tere

A szemléletformáló Hősök Tere Kezdeményezéssel célunk az, hogy elindítsunk egy pozitív folyamatot Magyarországon. Szeretnénk megadni a kezdő lökést ahhoz, hogy egyre többen, egyre többször tegyenek másokért Magyarországon. Egyre többen akarjanak pozitív változást előidézni saját és mások életében. Sajátítsák el azokat a képességeket és azt a tudatosságot, ami a hosszú távú, pozitív változásokhoz szükséges. Cselekedjenek hétköznapi hősként és tudják azt is, hogy ezt hogy kell elérni. Vállaljanak felelősséget közösségük és saját életükért.

+1
szavazat
1%

InDaHouse Hungary Egyesület

Az InDaHouse célja a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelése, oktatásuk és társadalmi befogadásuk által, és a szélesebb társadalommal megismertetni a nehézségeket és minél több támogatót, önkéntest bevonni. 2017 óta hetente önkéntesek utaznak Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe és személyre szabott fejlesztő foglalkozásokat tartanak az Ináncson, Hernádszentandráson és Perén élő gyerekeknek azzal a céllal, hogy behozzák a lemaradásukat, hogy ne szakadjanak le végleg, legyen esélyük önmegvalósító életet élni, ne pecsételje meg az egész életüket az, hogy hova születtek.

+1
szavazat
0%

Inspirál Cirkuszközpont

Az Inspirál Cirkuszközpont kreatív közösségi tér, ahol a cirkuszi gyakorlás és alkotás lehetőség a találkozásra, a változásra, az integrációra, a közösségi együttlétre, másokért és fontos célért végzett önkéntes munkára. Közel hozzuk a cirkuszt az emberekhez, megtanítjuk őket játszani! Úttörői vagyunk a szociális cirkuszi munka módszerének az oktatás, a szociális munka és gyógypedagógia, valamint a művészet területén.

+1
szavazat
1%

JÁTSSZ!MA!

A Matematika Birodalma az a hely, ahol kicsit mindenki matematikus lehet, ahol mindenki megmozgathatja az agykerekeit, kortól, tagozatos szinttől, iskolai végzettségtől, osztálytól függetlenül. A Matematika Birodalma Alapítvány célja, hogy különböző matematikai projekteken keresztül ráirányítsa a figyelmet a matematika szépségeire, és hozzájáruljon a természettudományos képzések népszerűsítéséhez, valamint a magyar matematikai tehetséggondozás fejlesztéséhez.

+1
szavazat
0%

JELEVEN - A Jelnyelvi Játszótér

A Jelnyelvi Játszótér inkluzív és integrált játszóházi program, ahol a jelnyelvé a főszerep, halló és hallássérült gyerekeknek és családtagjaiknak. A Jelnyelvi Játszótéren a hallássérült gyerekek az anyanyelvükön tudnak játszani; családtagjaik közössége is épül. A program integrált: a játékos, élményalapú érzékenyítés a halló résztvevő gyerekeknek hatékony pozitív szemléletváltozás; a kirekesztő attitűd csökkenését és befogadást erősíti.

+1
szavazat
0%

Jóga kaland

Szeretnél gyermekeddel együtt mozogni, közös kalandokat megélni, és sokat nevetni? A Jógakaland mesekönyvei és játékai a mozgás szeretete mellett minél több pozitív energiával, önbizalommal, és sikerélménnyel inspirálja a gyerekeket a fejlődésük útján.

+1
szavazat
1%

Jövőmenők - Jövőfoglalkozás

A Jövőfoglalkozások révén tudatos figyelmet irányítunk a technológiai változásra, összehasonlítjuk az ismert technológiák (pl. telefon, autó, épületek) múltbéli megjelenési formáit és a jelenlegieket, megismertetjük a gyerekeket az általuk választani kívánt foglalkozásokat, szakmákat érintő exponenciális-diszruptív fejlesztési irányokkal. A foglalkozások fő célja, hogy a gyerekek tudatosabban viszonyuljanak a technika exponenciális ütemű fejlődéséhez, hogy megszülessen bennük az igény arra, hogy figyelemmel kövessék ezeket a változásokat - amik az ő életüket, pályaválasztásukat alapjában véve fogják befolyásolni.

+1
szavazat
0%

Jövő nap az iskolában

A Jövő napon behozzuk az iskolába a jövő technológiáit, kreativitás fejlesztési eszköztárral támogatjuk a pedagógusokat és digitális eszközhasználatot tanítunk a szülőknek. Célunk, hogy gondolatokat stimuláljunk, kérdéseket váltsunk ki, fejlesszük a gyerekek kreativitását, aktivitást és innovatív ötleteket generáljunk. A tematikus nap során egy kerettörténeten keresztül ismerhetik meg a jövő témáit a gyerekek a tantermekben elhelyezett tematikus foglalkozások által.

+1
szavazat
0%

K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

K&H Csoportnál aktívan teszünk a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, a pénzügyi kultúra fejlesztéséért, hogy megkönnyítsük a felnövekvő generáció mindennapi pénzügyekben való eligazodását. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő általános iskolás kortól segíti a mindennapi pénzügyekben való eligazodást. A verseny célja, hogy a fiatalok a korosztályuknak megfelelő játékos feladatokon keresztül a megadott ismeretanyagot elsajátítsák, így a pénzhez való hozzáállásuk, gondolkodásmódjuk fejlődjön, hozzásegítve őket ahhoz, hogy felnőttként majd okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

+1
szavazat
0%

Káva - A Résztvevő Színháza

Káva Kulturális Műhelyben gyerekeknek és fiataloknak készítünk speciális, az aktív gondolati, érzelmi és fizikai részvételre építő komplex színházi nevelési előadásokat. Hisszük, hogy azért vagyunk, hogy részt vegyünk a saját életünkben. Gondolkodva, cselekedve, közösségben. Olyan előadótechnikát alkalmazunk, mely sokszor elmossa a határt színészek és nézők között, ezzel biztosítva, hogy a résztvevők a lehető legnagyobb mértékben alakíthassák az eseményeket és kialakíthassák személyes viszonyukat a fókuszba helyezett problémához.

+1
szavazat
0%

Kids' Skills

A Kids’ Skills egy olyan módszer és képzési program pedagógusoknak és szülőknek, mely lépésről lépésre segíti a gyerekeket azoknak a készségeknek az elsajátításában, melyekkel leküzdhetik érzelmi és viselkedési problémáikat. A Kids' Skills egy megoldásfókuszú eszköz, azaz a meglévő kompetenciákra, erősségekre épít és folyamatosan elismeri a haladás jeleit. A gyermek és környezete figyelmét arra irányítja, ami már most jól működik. Ezzel segít tudatosítani, mitől mennek jól a dolgok és hogyan tudja a gyermek a már jól működő készségeit, tudását a jövőben máshol, máshogyan is alkalmazni.

+1
szavazat
0%

Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Küldetésünk olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel – életkortól függetlenül mindenki számára érdekes – társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaink során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Célunk, hogy gondolkodásra ösztönözzünk és kérdéseket vessünk fel.

+1
szavazat
0%

Kerülj beljebb!

A Kerülj beljebb! egy immár hat éve működő színházpedagógiai program gyerekek számára. Közösségépítő, készségfejlesztő, koncentrációs és fantázia-játékokon keresztül igyekszünk a színházat közelebb hozni a gyerekekhez.

+1
szavazat
0%

KódGarázs

A KÓDGARÁZS-nál élményalapú technológiai foglalkozásokat szervezünk 8-18 éves lányoknak és fiúknak. Nem is akármilyeneket! Kiscsoportos képzéseinken igazi fejlesztőktől, az IT ágazat kiemelkedő szakembereitől tanulhatnak a résztvevők, akik olyan cégeknél dolgoznak, ahol az innovációt nem követik, hanem alkotják. Elsősorban nem konkrét programozási nyelveket tanítunk, hanem a hozzánk érkezők elsajátíthatják a programozói szemléletét, a tervezői és a rendszerezett gondolkodást.

+1
szavazat
1%

KórházSuli Alapítvány

Magyarországon évente közel 1500 gyerek kényszerül betegsége miatt magántanulói státuszba. Gyógyulásuknak, a normál életbe való visszatérésüknek a meglévő szociális kapcsolati készségeik fenntartása, így különösen az iskolai közösséghez való tartozás kiemelten fontos része. Nagy kihívás az számukra, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az osztálytársaikkal, barátaikkal. Ehhez nyújtunk segítséget önkénteseinkkel.

+1
szavazat
1%

Közterem

A Közterem program egy osztálytermi szinten, az adott osztállyal (5. évfolyamtól az érettségiig tartó korosztállyal) megvalósuló tréningsorozat, mellyel azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok képesek legyenek az egymás közti együttműködésre és versengésre, a hatékony kommunikációra, valamint konfliktusaik és problémáik konstruktív kezelésére, vagyis azt, hogy valódi közösségként működjenek. Célunk, hogy a fiatalokból valóban aktív állampolgárok váljanak, akik fogékonyak az őket körülvevő világra, a közügyekre és hajlandóak is tenni egy élhetőbb társadalomért.

+1
szavazat
2%

Kutyavilág - Művészeti élménytábor

A Kutyavilág művészeti élménytáborban a játékot, az alkotást, a művészetet és drámapedagógiát használjuk fel a kreativitás, az érzelmi intelligencia, az önkifejezés és a személyiség fejlesztéséhez. A táborba, melynek házigazdája Dr. Simon Terápiás Kutya, a 2 és fél éves magyar vizsla, 8-14 éves korú gyermekeket várunk. Lesz kutyás színjátszótér, kutyás mesék, belebújunk más állatok bőrébe, a gyerekek megismerik a felelős állattartást, munkakutya bemutatót figyelhetnek és rajzfilmet is szinkronizálunk.

+1
szavazat
0%

Lányok Napja

A Lányok Napja egy országos STEM (Science, Technology, Engineering and Mathetmatics) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére, melynek célja tágítani a lányok látószögét és gyakorlati élményekkel támogatni pályaválasztási döntéseiket, bemutatni olyan szakmákat, melyeket ma még a legtöbb esetben ''fiús'' szakmaként aposztrofálnak, pedig azok a lányok számára is érdekesek. A rendezvénysorozat célja az is, hogy felhívja az esélyegyenlőség fontosságára a figyelmet.

+1
szavazat
1%

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A Láthatatlan Tanoda hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek oktatási esélyeivel foglalkozik Budapest VIII. kerületében. Az esélykiegyenlítő program fő eleme, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a hozzánk jelentkező családok hozzáférhessenek jó oktatási esélyeket nyújtó integrált iskolákhoz. A szociális munka eszközeivel támogatjuk a részt vevő családokat, továbbá önkéntesek segítségével mentorhálózatot működtetünk, heti rendszerességgel fejlesztő csoportfoglalkozásokat szervezünk, továbbá tartalmas kulturális és szabadidős programokkal járulunk hozzá a tanodában résztvevő gyerekek minél sikeresebb iskolai előmeneteléhez.

+1
szavazat
1%

Létra Klub

A Létra Klubban azért dolgozunk, hogy a hozzánk járó gyerekek és fiatalok önbizalommal teli, magukat jól ismerő, kreatív és felszabadult emberré váljanak. Hiszünk abban, hogy a szabadság és a pozitív megerősítés szárnyakat ad olyan képességek kibontakozásának, amelyekről még nem is tudtunk. Építünk arra, hogy mindannyian mások vagyunk. Egymás felé nyitottsággal, odafigyeléssel és megértéssel fordulunk. Kreatív és újító programjaink lehetőséget teremtenek arra, hogy szabadon alkossunk, tapasztalatokon keresztül tanuljunk és saját utunkat járva fejlődjünk. Támogató és bátorító közösségünkben felszabadultan éljük meg a játék és az együttlét örömét.

+1
szavazat
2%

Logiscool

A Logiscool egy élményalapú programozóiskola, amelynek célja, hogy minél több gyerekhez eljuttassa a digitális írástudást. A digitális írástudás a XXI. század legfontosabb készsége. Szinte mindenütt számítógépek, okoseszközök vesznek körül minket. Épp ezért fontos, hogy megértsük, hogyan gondolkodnak a gépek. Ehhez szükséges a logikus, algoritmikus gondolkodás, azaz a digitális írástudás, a programozói ismeret. A Logiscoolt ezért hoztuk létre: hogy a gyerekek könnyen és örömmel tanuljanak meg programozni.

+1
szavazat
2%

Logikaland

A LogiKaLand keretében egy újszerű, a fantáziát megmozgató játéksorozatra hívjuk a kisiskolás gyermekeket és a gyermekes családokat a fejtörő feladatok világába. Állomásról állomásra haladhatnak a gyerekek, és mindenhol valami érdekesség várja őket, egy-egy feladványt kell megoldaniuk különleges eszközök segítségével. Kiszabadíthatják Jancsit és Juliskát, méteres hengerekből építhetnek golyópályát, régi mérlegekkel méricskélhetnek, építhetnek óriás labirintust, fogaskerekeket figyelhetnek meg működés közben. Cél, hogy felkeltsük érdeklődésüket, kipróbálhassák ötletességüket, a megoldások által sikerélményt szerezhessenek és mindenekelőtt egy jót játszanak.

+1
szavazat
0%

makerspace.hu

A Makerspace.hu célja megmutatni a fiataloknak, hogy a munka érték, hogy a munkára, a vállalkozásra erényként tekintsenek, alkotómunkájuk eredményére és magukra büszkék legyenek. A Makerspace.hu egy digitális közösségi alkotóműhely, ahol minden gyerek magától alkothat, megtanítjuk a digitális megmunkáló technikákat (3D-nyomtatás, lézervágás, CNC és robotika), erősítjük a fiatalok innovációs készségeit, tanulásra, önálló alkotásra és munkára motiváljuk őket, célt, jövőképet és piacképes szaktudást adva ezáltal a fiataloknak.

+1
szavazat
3%

Medve Matek Program

A Medve Matek Program célja, hogy megszerettesse a matematikát a gyerekekkel és megmutassa ezen tudományág élvezhető, érdekes oldalát egy újfajta megközelítésben. Rendezvényeket szervezünk, ahol igyekszünk fesztiválhangulatot teremteni, miközben a résztvevők versenyeznek. Szabadtéri matekversenyeink 3-4000 fő részvételével zajlanak, és a versenyzők nem is azt érzik, hogy itt most teljesíteni kell, hanem azt, hogy jól érzik magukat, a barátaikkal vannak és közben még különböző rangokat is el tudnak érni azáltal, hogy matekoznak.

+1
szavazat
0%

Mesemúzeum és Meseműhely

A Mesemúzeumon és Meseműhelyen keresztül a mese és a mesélés tágan és komplexen értelmezett pedagógiai és andragógiai fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A mesemondás közösségképző tevékenység. Az egyéni meseolvasás pedig virtuális közösségbe kapcsol. A Mesemúzeum elsődleges célja, hogy jelentős eredményeket érjen el az iskolai nevelés által kevésbé érintett területeken: az erkölcsi és az érzelmi nevelés tekintetében is.

+1
szavazat
0%

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

A Messzehangzó Tehetségek Alapítványt sikeres, tágabb környezetükért felelősséget érző üzletemberek azzal a céllal hozták létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, korosztályukból kiemelkedő képességű gyermekeket és fiatalokat tehetségük fejlesztéséhez lehetőségekhez juttasson. Az elmúlt 10 évben közel 3000 gyermek jutott olyan hatásokhoz és tudáshoz, amely érdeklődési körébe vágott és valódi tanulással tágította ismereteiket a természettudományok, a művészetek és az informatika területén.

+1
szavazat
2%

Mezna

Miért ne lehetne jó a kaja a suliban? Miért ne lehetne egészséges is, ami finom? És miért ne lehetne az, hogy a gyerekek szeretnek a suliban enni, és nem éhesen mennek haza? Nekünk fontos, hogy a gyerekek jól és jót egyenek. Mert van egy álmunk. Szeretnénk megtanítani a gyerekeket jól enni jót enni és ezáltal jól lenni. Szeretnénk megmutatni nekik, hogyan jó együtt enni. Szeretnénk megismertetni őket az alapanyagokkal és azzal, hogy mi mindent alkothatnak belőlük. Szeretnénk megmutatni nekik, hogy mit tesz velük az, amit megesznek.

+1
szavazat
1%

Micro:bit botorkálás

• A Micro:bit botorkálás nevű programot az NJSZT Közoktatási Szakosztálya, valamint az ELTE T@T laborja indította el, az ARM Hungary-vel együttműködve. Célunk, hogy a BBC micro:bit eszköz minél több iskolába eljuthasson, hogy a diákok játékos programozási/kódolási tevékenységeken keresztül megismerhessék, kipróbálhassák az eszközben rejlő lehetőségeket, ezzel is fejlesztve az informatikai gondolkodásukat. Az iskolák az eszközöket 1 hónapig díjtalanul használhatják, majd a kipróbálási időszak után azokat postázniuk kell a következő iskolába.

+1
szavazat
1%

MobilITy-Győr digitális élményközpont

Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át, érdekes és közérthető foglalkozások keretében, amelyek az informatikával és az információs társadalommal kapcsolatosak, és elősegíthetik a pályaválasztást. Kiállítóterünkben a legújabb digitális technológia felhasználásával lehetőséget biztosítunk az alkotásra, a digitális önképzésre, önálló gyakorlásra is. Hétköznaponként iskolai osztályokat fogadunk, szombatonként pedig egyéni és családi látogatók számára nyitott a MobilITy-Győr.

+1
szavazat
0%

MONDO

A MONDO egy komplex program, amelynek célja a gyerekek jogtudatosítása és amely a MONDO nevű kártyajátékra épül. A MONDO-t eredetileg fogyatékos, intézetekben élő gyerekek számára fejlesztette ki a TASZ és a sérült gyerekeket nevelő Csillagház Általános Iskola, azonban a játék fejlesztése során egyértelművé vált, hogy bizonyos helyzetek felismerése az ép gyerekek számára is esszenciális azért, hogy meg tudják magukat védeni ezekben a szituációkban, azaz, hogy felismerjék, ha jogsérelem éri őket.

+1
szavazat
0%

Nagy Digitális Kaland

Célunk a versennyel, hogy játékos feladatokon keresztül fejlesszük a résztvevő gyerekek logikus, algoritmikus gondolkodását, valamint segítsük, hogy tudatosabban navigáljanak az online térben.

+1
szavazat
0%

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért

A Nestlé Hungária Kft. Magyarország egyik vezetői élelmiszeripari vállalataként elkötelezett amellett, hogy az iparági és az egészségügyi szervezetekkel összefogva javítson a magyar lakosság kedvezőtlen táplálkozási és életmódbeli szokásain, különös tekintettel a gyerekekre. 2030-ig Magyarországon 200 ezer gyereket szeretnénk hozzásegíteni az egészségesebb élethez.

+1
szavazat
0%

NoBadKids

A Pressley Ridge-nél mi hivatásunknak tekintjük segíteni a nehéz helyzetben lévő és nehézségeket okozó gyerekeket és családjukat. Olyan gyerekekkel és fiatalokkal dolgozunk, akiket már sok intézmény, közeg, környezet, vagy akár a családjuk is visszautasított, mert nem találtak utat hozzájuk. Mi hiszünk abban, hogy nincs rossz gyerek, csak meg nem értett, és hogy a legnehezebben tolerálható viselkedésű gyerekek vannak a legnagyobb bajban. Ezért mi nem adjuk fel, hogy elérjük őket, és megteszünk mindent, hogy őket és családjaikat sikerekhez segítsük mindennapi életük során.

+1
szavazat
0%

Okos Doboz

Az Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, mely jelenlegi online formájában az okosdoboz.hu oldalon érhető el. Az oldalon több mint 10.000 grafikus feladat, 30 gondolkodási képességet fejlesztő játék és 160 egészségnevelési animáció található. Az Okosdoboz.hu célja, hogy olyan ingyenes tanulási lehetőséget nyújtson a gyerekek számára. Az oldalon keresztül játékos módon gyakorlással sajátíthatják el a szükséges ismereteket. Tudásukról a tudáspróba segítségével győződhetnek meg.

+1
szavazat
0%

Önismereti és kisfilm-készítő műhely

Az Életrevaló Egyesületnél célunk gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek, fiatalok részére önismeret-fejlesztő kisfilmkészítő műhelyek létrehozása. Programunk újdonsága, hogy a kudarcélményeken szocializálódott fiataloknak olyan számukra is vonzó alkotó tevékenységgel és önismereti munkával járó programokat kínálunk, melyek során megtapasztalhatják saját tehetségüket, hogy értéke van a munkájuknak és kreativitásuknak.

+1
szavazat
0%

Passzold vissza Tesó!

A Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, tesó” nevű programja a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat, illetve ezek összegyűjtését célozza meg. A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve ezzel erdeiket, a bányamunkát pedig javarészt gyerekekkel végeztetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni a mobilok begyűjtésével újrahasznosítás céljából.

+1
szavazat
0%

PÉNZ7 - Pénzügyi és Vállalkozói Témahét

A PÉNZ7 program rendhagyó iskolai tanóráin pénzügyi és vállalkozói önkéntes szakemberek fognak össze a pedagógusokkal, hogy élményalapú, gyakorlatias ismeretátadással hívjuk fel a fiatalok figyelmét a mindennapi pénzügyi kérdésekre, és a vállalkozói döntésekre. Célunk, hogy már fiatal korban megalapozzuk a pénzügyi és gazdasági tudatosságot. A PÉNZ7 interaktív tanórái mellett számos játékos, interaktív szakmai programot kínálunk az iskolák számára.

+1
szavazat
1%

PontVelem Okos Program

A PontVelem Okos Program országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

+1
szavazat
4%

Pompás Napok

A Pompás Napok célja a néphagyomány elemeit erős kötéllé összesodorva eljuttatni minden gyermek számára a népmesét, népi játékokat, mondókákat, népdalokat, ezáltal interaktív módon, a beleélést segítve, többoldalú megerősítéssel fejleszteni őket. A mesék alkalmasak arra, hogy segítsenek a bátorságnövelésben, az intelligencia-fejlesztésben, a figyelem erősítésében, a kreativitás növelésében, az ismeretátadásban. Akkreditált pedagógusképzéseinket azért indítottuk el, hogy a pedagógusokat felvértezzük mindazon módszertani tudással, amelynek segítségével az óvodai és iskolai tevékenységbe könnyedén integrálhatják a népmeséket.

+1
szavazat
1%

Plukkido

A Plukkido célja a szülők és pedagógusok támogatása a gyermeknevelés során felmerülő problémák megoldásában, játékos és pozitív kommunikáción alapuló, nevelést segítő eszközökkel. A felnőtteknek hatékony és kedves kommunikációt, a gyerekeknek pedig feladatok helyett élményt biztosítunk, minden résztvevő pszichés jóllétét növelve. Eszközeink elmélyítik a gyerekek interperszonális kapcsolatait, összekapcsolják őket a környezetükkel.

+1
szavazat
0%

RoboLabor

Fő profilunk STEM pályaorientáció, mérnöki-műszaki lehetőségek bővítése a gyerekek számára. Főleg általános iskolás gyereknek tartunk robotika szakköröket és táborokat, nagyszabású rendezvényeken ún. Ifjú Mérnökök Játszótere programokat rendezünk és robotversenyeket szervezünk LEGO EV3 robotokhoz. Kifejezetten fejlesztésre a saját tematika alapján vezetett szakkörök és idén nyártól a táborok szolgálnak.

+1
szavazat
0%

Romani Design Tehetséggondozó Program

A Romani Design Tehetséggondozó Program által célunk, hogy roma fiatalok megismerhessék a divat világát és divatszakmákat, ezáltal elősegítve pályaválasztásukat, motiválva kreatív önkifejezésüket és erősítve roma identitásukat. Kreatív divatfoglalkozásokat szervezünk, melyeken megismertetjük a résztvevőkkel a tradicionális roma kulturális értékeket és viseleti hagyományokat, majd informálisan feldolgozzuk velük ezeket a témákat.

+1
szavazat
0%

Skool

Szervezetünk 2014 óta segíti a fiatal gyermekek bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, és újszerű technológiai foglalkozásait a tech szektor meghatározó vállalataival együttműködésben a kezdetektől fogva ingyenesen biztosítja. Gyerekeknek és felnőtteknek tartunk inspiráló, ingyenes tech fókuszú foglalkozásokat azért, hogy a jövőben a fiatalok közül többen tekintsenek erre a területre karrierlehetőségként, a szülők pedig tisztában legyenek a technológiai alkotás alapjaival.

+1
szavazat
0%

Superar Zeneművészeti Alapítvány Magyarország

A Superar célja, hogy minden gyermek, szociális hátterétől és zenei készségeitől függetlenül megtapasztalja a mindennapos közös muzsikálás személyiségformáló és közösségépítő hatását. A velünk éneklő gyerekek megtanulnak bízni önmagukban és hinni a saját és a közösség sikerében. Bátorságot merítenek ahhoz, hogy megmutassák saját ötleteiket, kreativitásukat és hogy kitartással és munkával bármire képesek.

+1
szavazat
2%

Symbo Alapítvány

A Symbo Alapítványál olyan készségfejlesztő tanfolyamokat tartunk, ahol a szociális-kommunikációs nehézségeken belül megjelenő problémákkal fókuszáltan foglalkozunk. Célunk, hogy mindennapok során közvetlenül segítsük a gyerekeket a társas kapcsolataik sikeres kezelésében. Mivel az érzelemkifejezés minden szociális kommunikációnak az alapját képezi, minden gyereknél hangsúlyt kell kapjon.

+1
szavazat
0%

Szabad Iskolákért Alapítvány

A Szabad Iskolákért Alapítványnál az a célunk, hogy egy olyan befogadó helyet teremtsünk meg és működtessünk, ahol a hozzánk látogatók szakértelmet, segítőkészséget és együttműködést tapasztalnak. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar iskola – alap-, közép- és felsőfokon egyaránt – olyan hely legyen, ahol a benne lévők belső szabadsága kibontakozik, önbecsülésük megerősödik és fejleszthetik azokat a készségeiket, amelyek segítenek a másokkal való együttműködésben.

+1
szavazat
0%

Szamóca Kiskertész Tanoda

A Szamóca Kiskertész Tanodában a gyerekek környezeti nevelésével foglalkozunk, gyakorlati kertészkedős programok által, újszerű pedagógiai módszerekkel, tapasztalat alapú tanulással és játékos oktatással. Célunk a játékos kertészkedés eszközével megváltoztatni a gyermekek - és általuk szüleik - életszemléletét, egy zöldebb, környezettudatosabb életforma kialakítása érdekében, amelyben értéket jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt biozöldség és az alkotás öröme fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból.

+1
szavazat
0%

Szitakötő Oktatási Program

Célunk a művészeti és könyezeti nevelés és oktatás együttes alkalmazása. A Szitakötő gyerekfolyóirat példányait negyedévente ingyenesen juttatjuk el az iskolák egy kiválasztott osztálya számára, pedagógus továbbképzést és interaktív gyerekfoglalkozásokat tartunk, amin a szülők is részt vehetnek. Akkreditált Kiváló Tehetségpontként alkotói pályázatokat szervezünk felnőtteknek és gyerekeknek, nyári gyerektábort és akkreditált pedagógus-képzést is tartunk.

+1
szavazat
13%

Tanulást Könnyítő Program, hogy öröm legyen a tanulás!

A Tanulás Könnyítő Program olyan innovatív oktatási program, amely nem az oktatás problémáiról, hanem a tanulás öröméről szól. A gyerekek a sikeres, boldog életre készülnek, ahol öröm a tanulás! A TKP-módszer alkalmazásával a gyerekek egyre kompetensebbnek érzik magukat a tanulás területén, megismerik önmagukat, értékeiket, erősségeiket, ezért bátrabbak magabiztosabbak és egyre sikeresebbek lesznek!

+1
szavazat
0%

Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány

Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen dialógusra, találkozásra roma és nem roma fiatalok között és ezzel csökkentse a romákkal szembeni sztereotípiákat és előítéleteket. Az Uccu munkájában roma fiatalok vesznek részt, akik informális oktatási módszerekkel, önkéntes oktatóként moderálnak interaktív foglalkozásokat általános és középiskolákban országszerte roma identitás és kultúra témájában.

+1
szavazat
0%

Utazó Planetárium - Mesél az ég!

Planetáriumi tudományos- és ismeretterjesztő előadások általános- és középiskolákban, óvodákban, rendezvényeken helyszíni kitelepüléssel. 360 fokos látványos planetáriumi műsorok segítségével ismertetjük meg a gyerekekkel a csillagászat alapjait, Naprendszerünk és az Univerzum érdekességeit. Előadásaink témakörei lefedik az általános és középiskolák csillagászati tananyagát, sőt túl is nyúlnak azon. A diákok látványos, izgalmas környezetben tanulják meg az elhangzottakat számos csillagászati- és természettudományos témában.

+1
szavazat
11%

Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központ

A Vadon a szokásos gyermek- és felnőtt terápiákat gondolta újra. A mozgásfejlesztést, a logopédiát, a pszichológiai foglalkozásokat kihelyeztük az erdőbe, patakpartra, ahol olyan lélekemelő ingerek is érik a gyermeket és a szülőket, amelyek a négy fal között nem. Segít megélni és zavartalanul végigmenni az általános emberi fejlődés szakaszain, illetve támogatja ezeket a folyamatokat. A szülők számára kínált önismereti foglalkozások segítenek abban, hogy boldogabb felnőttek és ezáltal boldogabb szülők legyenek.

+1
szavazat
1%

Van Helyed Alapítvány

A Van helyed Alapítvány célja, hogy a hátrányos helyzetű roma gyerekek életkoruknak megfelelő tudásszintet érjenek el és a képességeiknek legmegfelelőbb iskolába kerülhessenek át. Azon dolgozunk, hogy a leszakadó régiókból - mint amilyen Ózd is - kijutó és továbbtanuló fiatalok visszatérésével, munkaerőpiaci integrációjával a régió elszegényedése is visszafordítható legyen.

+1
szavazat
0%

Vadlesen a Terézvárosban

Az ImagineBudapest 2008-ban azért jött létre, hogy Budapest sokat látott, ám mégis rejtőzködő szépségeit, elfelejtett történeteit felkutassa, és egy-egy izgalmas téma köré felfűzve másfél-kétórás gyalogos sétán bemutassa. Hisszük azt, hogy a környezetünk megismerése segíti a kötődés kialakítását, ezáltal nagyobb figyelmet fordítunk annak fenntartására, megóvására. A Vadlesen a Terézvárosban programunk célja, hogy ezek a programok a gyermekek számára is elérhetők legyen.

+1
szavazat
0%

Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesület

A kiskunhalasi egyesület célja a természeti és épített értékek bemutatása, ismertetése, megóvása, a helyi értékek tisztelete, védelme. Igyekszünk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, programjainkkal, pályázatainkkal, szakmai napjainkkal szeretnénk kialakítani a tudatos ökológiai szemléletet és gondolkodásmódot, és arra ösztönözni más településeket, hogy hozzánk hasonlóan járjanak el. Fontos számunkra, hogy a gyerekeknek megtanítsuk, hogy hogyan lehet a helyi kultúránkat és hagyományainkat ápolni és védelmezni.