Egészség

A lazítás napja

Ha csak hármat választasz az alábbi 7 testkúrából, máris sokat tettél magadért a pihenõnapodon. Olvasd el az alábbi hasznos tippeket, és amikor csak idõd engedi, engedj a csábításnak!






Egy pihenőnapnak sem kell kizárólag a videózásról szólnia… Persze, az is belefér, de lássuk, mennyi minden jó történhet még velünk ezen a napon:





Frissítő testmasszázs

Legyen a masszázs egy órás, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy bőven jusson idő az egész testre, a talptól a nyakizmokig, az ujjpercekig. Dolgoztassuk át az izmainkat, hogy javuljon a vérellátásuk, és eltűnjenek belőle a kis, összerándult izomcsomók. Ez fokozottan érvényes a hátra, hiszen a hátizomzat aszimmetrikus voltából számos gerincprobléma, nyakfájdalom, fejfájás alakulhat ki idővel, ha nem ügyelünk arra, hogy a gerinc különböző szakaszairól – nyaktól az ágyéki szakaszig – eredő izmok mindkét oldalról egyformán húzzák a gerincoszlopot.
Egy egész testes masszázs után tökéletesen frissnek érezzük magunkat!
Egy héten egyszer ajánlatos masszázsra járni.

Szauna
Egy szaunázás edzés értékű. Nagy energialeadást jelent, ezért akár teljesen el is fáradhatunk tőle. Mégis, a forró levegőben tartózkodás, az izzadás, egyedülálló értréning a bőrhöz közeli ereknek. A bőr jó vérellátása pedig jelentősen lelassítja a bőr öregedési folyamatait! Ezen a pihenőnapon csak két körre menjünk be, izzadjunk le alaposan, dörzsöljük le a bőrünkről – arcról is – az elhasználódott hámsejteket, majd vegyünk hűtőfürdőt. A két kör között és a legvégén pihenjünk néhány percet. Igyunk előtte, közben és utána sok ásványvizet, a legvégén pedig alaposan hidratáljuk a bőrt!





Arc- és dekoltázsmasszázs

Miért ne eshetne épp erre a napra a kozmetikus is? Nincs jobb, mint csukott szemmel feküdni a simító kezek alatt. Ezt a masszázst különösen csak olyan napon végeztessük, amikor biztos nem izzasztjuk meg magunkat – vagy már túl vagyunk rajta -, tehát a krémek sok órán át a bőrünkön maradnak. Az arcmasszázs hatására a mimikai izmainkkal történik hasonló, mint a testmasszázsnál. Feltöltődnek a jellegzetes arckifejezéseinknek köszönhető ráncok, és a gravitáció “arclehúzó” hatása is kompenzálódik némileg.
Kéthetente ajánlatos arc- és dekoltázsmasszázsra járni, ionos vagy ultrahangos kezeléssel kiegészítve, melyek a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatják.

Jóga
Egy pihenőnap kiváló alkalom arra, hogy elmenjünk egy csöndes jógaórára. Nyújtógyakorlatok, relaxáció, testmegismerés, nagyszerű szórakozás – minden egyben. Bepillantás a keleti bölcsességek kelléktárába.

Lábápolás
10-14 naponta ajánlatos a lábfej bőrét és a körmöket rendbe tenni. A tévé előtt ülve áztassuk a lábakat langyos vízben kb. 10 percig, majd dörzskővel távolítsuk el róla az elhalt hámszövetet. Ilyenkor érdemes a felpuhult körmöket is formázni. Befejezésül használjunk frissítő mentás lábbalzsamot, és támasszuk fel 20 percre a lábakat!





Délutáni szunyókálás

Engedjünk a délutáni csábításnak, kapcsoljuk ki a körülöttünk lévő telefonokat, és szunyókáljunk egyet. Fontos, hogy természetesen ébredjünk, ne ébresztőórára. A délutáni alvásnak különösen megfiatalító hatása van, az arc kisimul, a ráncok eltűnnek, megnyugszunk.

Gyümölcsök és tisztító teák
A pihenőnapunkon kapjanak különös figyelmet a friss gyümölcsök és a különböző, vértisztító, méregtelenítő hatású herbateák. Egy pihenőnaphoz alacsony kalóriabevitel társuljon a kevesebb testmozgás miatt, hogy energiamérlegünk ne billenjen meg! A vitamindús gyümölcsöket fogyasszuk éhgyomorra, egy-egy csésze csalánteát – de lehet citromfű-, kamilla-, cickafark-, és mentatea is, vagy akár a keverékük – pedig reggel és este!

Jó frissülést, jó pihenést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top