Egészség

A probiotikumokról…

Probiotikumok. Egyre többször hallunk róluk, mégsem tudjuk talán, mik is ezek pontosan. Lássuk csak, mit is érdemes tudni róluk.





A probiotikumok olyan humánbarát baktériumok – általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobaktérium törzsek tagjai – amelyek nagy arányban, nagy mennyiségben állnak ellen a gyomor- és epesavaknak, – ellentétben a hagyományos joghurtok* élőflórájával.



Két fő tevékenységük ismert:

1. Hatékonyan támogatják a bélflóra egyensúlyát
2. Támogatják a bélrendszerben található védekezőrendszer működését



Minden probiotikus joghurt egyformán hatásos?





Egy tejtermék akkor nevezhető probiotikusnak, ha elegendően nagy mennyiségben tartalmaz probiotikumokat (min. 106/g számban).
A hatást azonban jelentősen befolyásolja, hogy milyen gyakran, milyen mennyiségben és milyen probiotikus törzset viszünk be a szervezetünkbe.
Ezért néhány élelmiszergyártó, mint például a Danone, vizsgálatoknak veti alá termékeit, hogy azok jótékony hatását tudományosan is igazolja.

A Danone Actimel probiotikus joghurtital mögött számos tudományos kutatás áll, melyek azt vizsgálják, hogy az Actimel rendszeres fogyasztása miként támogathatja szervezetünk természetes védekezőrendszerét.

*hagyományos joghurtkultúra = olyan kultúra, amely Str. thermophilus és Lb. bulgaricus törzseket élő formában tartalmaz. A késztermékben a két törzs minimum 107élőcsíra/g mennyiségben megtalálható.

További információk a termékről: www.actimel.hu 












Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top