Egészség

Viszlát, narancsbõr!

A NIVEA innovatív anticellulit termékcsaládot fejlesztett ki: NIVEA BODY GOOD-BYE néven. Két terméket tartalmaz: az anticellulit gélkrémet és a narancsbõr elleni tapaszokat.





Dr. Jens Sulz, a NIVEA termékcsoport fejlesztésének vezetője időt szakított arra, hogy válaszoljon a cellulitisszel kapcsolatos fontos kérdésekre: az L-KARNITIN hatóanyaggal kapcsolatban, valamint a NIVEA cellulit elleni termékcsaládjának hatékonyságával kapcsolatos felvetésekre.


Mi pontosan a cellulit? És mi okozza?

A cellulit a bőr bizonyos állapota, amelyről a tudományos irodalomban is találunk elemzéseket. A mindennapos szóhasználatban narancsbőrnek nevezzük a kötőszövetben keletkezett gömb alakú zsírraktárakat. Látványra ez úgy jelenik meg, mint kis gödröcskék, illetve dombocskák a bőr felszíne alatt. Legtöbbször a külső combokon és a csípőn, szinte kizárólag nőknél jelentkezik, súlytöbblet esetén.


Miért vannak a nők hátrányosabb helyzetben e szempontból, mint a férfiak?

Szakértői becslések szerint minden 10 nőből 7 szenved cellulitisztől, és ezen előfordulások 90%-a nőkön jelentkezik – ami tulajdonképpen nem meglepő.
A férfi- és a női kötőszövet struktúrája teljesen különbözik; a férfibőr kötőszövete természetéből adódóan sokkal feszesebb. A női bőr kötőszövete sokkal rugalmasabb többek között azért, hogy képes legyen a terhesség alatt kellőképpen tágulni. Ezért a fenék és a comb bőrén a felső bőrfelszín nagyobb valószínűséggel tud benyomódni.
Ugyanakkor a kötőszövet stabilitása genetikai tényezőktől is függ: ezért néha férfiakon is láthatunk narancsbőrt, ha gyenge kötőszövetet örököltek.


Milyen tényezők határozzák meg a cellulitisz súlyosságát?

A cellulit kialakulásáért alapvetően genetikai tényezők felelősek, ezenkívül egyebek között okozhatja a rossz vérkeringés, stresszhatások és a testmozgás teljes hiánya. Az elégtelen nyirokkeringés, amelyet okozhat a kevés mozgás vagy a kevés folyadékbevitel, szintén a narancsbőrös állapot kialakulásához vezethet. Ezeken kívül ugyancsak szerephez juthatnak a hormonrendszerben bekövetkező változások, melyek a zsírraktárak méretét befolyásolják.
Ha az ösztrogénszint növekszik, az jótékonyan hat a női kötőszövet rugalmasságára. Továbbá az ösztrogén gyengíti a zsír elraktározásának folyamatát, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a zsírcsomók láthatatlanok maradjanak, illetve csak akkor váljanak láthatóvá, ha a bőrfelszínt összecsippentjük.



Mit tehetünk a cellulit ellen?





A cellulit okaiból vezethetők le azok a követelmények, melyeket az anticellulit termékekkel szemben támasztanunk kell.

A NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE KRÉMZSELÉ ÉS A GOOD-BYE CELLULITE TAPASZOK, az L-karnitin összetevőnek köszönhetően kettős hatással bírnak.
• Erősítik a kötőszövetet és stimulálják a kollagénszálak újratermelődését. Ez megelőzi a zsírsejtek áthatolását a bőrfelszínre, amik így nem képeznek utálatos gödröcskéket a comb vagy más problémás terület felszínén.
• Hatékonyan és pozitívan befolyásolják a bőr lipidanyagcseréjét.
Ez a kettős hatás pozitívan befolyásolja a narancsbőr kinézetét.


Milyen egyéb feladatokat lát el a krémzselé?

A NIVEA BODY GOOD-BYE CELLULITE KRÉMZSELÉ bőrrokon L-karnitin-tartalmával hidratálja és védi a bőrt. Simító hatásával a bőrfelszín egyenletesebbé válik, észrevehetően kisimul. Bárki azonnal megtapasztalhatja ezt a kellemes érzést, ha a problémás bőrfelületet bekeni a krémzselével. Az azonnali hatás fontos szerepet játszik abban, hogy a vásárlók ezt a terméket válasszák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top