Egészség

A diéta és a tej rejtelmei

Mindenki próbált már valamilyen diétát ideális testsúlyának elérése, illetve megtartása érdekében, de a hatékonyság és siker tekintetében már eltérnek a vélemények. Praktikákkal tele a padlás, holott nincs is szükség különleges mesterkúrákra, csak egy kis odafigyelésre a mindennapi táplálkozásunk során. A tej és tejtermékek hatékony kiegészítői és segítői lehetnek egy sporttal egybekötött diétának.

A fogyókúra és a tej rejtelmei A tejtermékek értékes részét képezhetik egy diétás étrendünknek, ugyanis a fehérjék és a kalcium kiemelkedő szerepet játszanak szervezetünk vitális megerősítésében.

Számos kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a savanyított tejtermékekben a tejsav, a laktóz, a D-vitamin és a kalcium speciális kombinációja különösen optimális feltételeket teremt a kalcium felszívódására, amely így sokkal nagyobb arányban épül be a csontokba.

Ugyan a kalcium csonterősítő szerepe már eddig is közismert volt, azt azonban kevesen tudják, hogy segít megfékezni a beleken keresztül felszívódó zsírok felvételét, és aktiválja a sejtek zsírfelhasználását. Így nem csoda, hogy már nagyszüleink is a tej egészséges mivoltára és fogyasztására hívták fel folyton a figyelmünket.

A diéta és a tej rejtelmei
Számos statisztika azt is kimutatta, hogy a tejet fogyasztók testtömeg-indexe gyakrabban van a normál értékek között, mint a nem fogyasztóké.

Tehát ha hihetünk a népi bölcsességeknek, kutatásoknak és a statisztikáknak, akkor a tej és tejtermékek olyan „vitális üdítők”, amelyek segíthetnek testünk ideális súlyának a megtartásában, emellett kiváló vitamin- és ásványianyag-források is.

Szóval egy sporttal egybekötött kiegyensúlyozott diétás étrenddel, amelyek tejtermékeket is tartalmaznak, nemcsak a közérzetünket javíthatjuk, hanem jó eséllyel vághatunk neki a karcsú derék és az izmos has elérésének.

 

A diéta és a tej rejtelmei

 

Ha IDE kattintasz, letöltheted a Milli Life+ animált figuráját, amely 9 héten keresztül vitális tippekkel segíti a mindennapjaid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top