Egészség

A probiotikumok élettani szerepe

Számos olyan étkezéssel kapcsolatos fogalommal találkozunk nap mint nap, amelyet már több éve hallomásból ismerünk, mégsem tudjuk, mit is takar valójában. Ilyen többek között a joghurtokban lévő probiotikum is, amelynek létfontosságú élettani szerepe van a mindennapi egészségünk megőrzésében, derítsünk hát fényt együtt a probiotikumok mibenlétére!

A probiotikumok élettani szerepe
Az emberi bélrendszerben számos jótékony baktérium munkálkodik, hogy fenntartsa emésztésünk egyensúlyát. Ez a természetes egyensúly a modern, stresszes életmód, az antibiotikumos kezelés és a rendszertelen táplálkozás következtében könnyedén felborulhat, ezért szervezetünknek szüksége van segítségre ennek fenntartása érdekében. Ebben nyújtanak hatékony támogatást a probiotikumok.

A probiotikumok olyan hasznos baktériumok, amelyek megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe jutva segíthetik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását, az emésztőrendszerünk egészséges működését, így alakítva ki a kedvezőbb anyagcsere folyamatokat, valamint a szervezetünkbe jutó tápanyagok jobb felhasználását.

A probiotikumok élettani szerepe
Tudományos kutatások kimutatták, hogy alkalmasak lehetnek különböző betegségek megelőzésére, továbbá pozitív hatást gyakorolnak testünk immunrendszerére is, ezáltal növelve védekezőképességünket a külső behatásokkal szemben.

A Janga Kaukázusi kefir+ egyedi termékösszetevőinek köszönhetően jó eszköz lehet arra, hogy a szervezetünkbe jutassuk ezeket a jótékony mikroorganizmusokat. Ez a termék ugyanis pre- és probiotikus kultúrák hozzáadásával készül.

A probiotikus kultúra segíti emésztőrendszerünk és azon keresztül immunrendszerünk működését, a prebiotikumok pedig biztosítják a probiotikus baktériumok szaporodását.

A probiotikumok élettani szerepe

Ha IDE kattintasz, letöltheted a Milli Life+ animált figuráját, amely 9 héten keresztül vitális tippekkel segíti a mindennapjaid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top