Egészség

Ünnepélyesen megfogadom..

Az ünnepek elmúltával beköszönt az új év és mindannyian megtesszük fogadalmainkat: többet mozgok, kevesebbet dohányzom, odafigyelek az étrendemre... a lista végtelen. De legyünk őszinték és tegye fel az a kezét, akinek a fogadalmi listájára felkerül: jövőre több időt fordítok a fogaim ápolására. Ugye?

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a fogápolás fogadalommá tétele nagyon is fontos kérdés. Nincs olyan fogbetegség, mely ne lenne hatással szervezetünkre, ne lennének kellemetlen szövődményei – nem is beszélve arról, hogy a tiszta, ápolt, egészséges fogsor mosolyunkat is csillogóvá varázsolja.

Hogyan fogjak hozzá?

Ünnepélyesen megfogadom..Manapság nem kell beérnünk a hagyományos, manuális fogkefékkel, hiszen az új fejlesztésű, elektromos fogkefék piacán is hatalmas a választék.

Az Oral-B termékpalettáján a legkülönfélébb fogbetegségek kezelésére és megelőzésére alkalmas fogkefék közül választhatunk. Akkor is érdemes felkeresni fogorvosunkat, ha pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fogproblémával küszködünk (érzékeny fogak, vérző íny, fogkövesedésre való hajlam, stb), akár az évi egyszeri kontrollvizsgálaton kívül is – ugye mindannyian járunk fogorvoshoz?

Nem létezik ugyanis olyan fogkefe, amely képes lenne helyettesíteni a fogorvosi kezeléseket. A modern fogkefékkel hatékonyan vehetjük fel a küzdelmet a fogbetegségek ellen, ám semmiképpen sem válthatjuk ki a fogorvosi kontroll-vizsgálatokat.

Naponta hányszor? És meddig?

Megoszlanak a vélemények a fogmosás gyakoriságáról. Abban a legtöbb fogorvos egyetért, hogy naponta minimum háromszor három percig mossunk fogat – a három főétkezést követően. Ám ez nem örökérvényű törvény: ha napközben kiugrunk egy cukrászdába egy zserbóért és megiszunk hozzá egy finom eszpresszót, a szánkban nagyon sok cukor halmozódik fel. Az ilyen esetekre tartsunk magunknál egy pót-fogkefét és használjuk is.

Naponta 9 perc. Mindössze ennyi szükséges és egy jó fogkefe, hogy valami igazán hasznosat tegyünk fogaink egészségéért az újévben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top