Egészség

Tekerj a vízben!

A víz alatti kerékpározás minden izmodat megmozgatja, nagy előnye, hogy sokkal kevésbé terheli a szervezetet. Sportsérülések után is ideális, de a túlsúllyal küszködők is bátran kipróbálhatják.

Az Aquacycling (csoportos vízi kerékpározás), a már évek óta világszerte népszerű csoportos teremkerékpár edzés vízi változata. A gyengébb fizikai állapotú, idősebb, vagy túlsúlyos emberek számára is lehetővé teszi a kerékpározás élményét, a vízben végzett edzés számos előnyével kombinálva. Kellemes és hatékony sportolási lehetőség minden korosztály számára, az úszó tudás nem elengedhetetlen. Előnye, hogy minden testrészt megmozgat, anélkül, hogy szervezetet megterhelné. A mozdulatok variálhatók, szinte bármilyen gyakorlat könnyen elvégezhető. Hosszabb kihagyások és sportsérülések után is sikerrel alkalmazhatjuk a felépülés utáni időszakban, hogy fokozatosan és ne egyszerre terheljük meg szervezetünket.

Számold fel a visszereket és a depressziót
!

Az ülő- és állómunka sokunk számára visszerekkel jár, ami akár fájdalmassá is válhat. A víz alatti tekerés erre is nagyon jó, azon túl persze, hogy fokozza az állóképességet is. Aki kedveli a cross-traininget, bátran beiktathatja heti 1-2 alkalommal ezt a mozgásformát is edzéstervébe. Ráadásul a víz jótékony hatású a pszichés problémákra is, mivel fokozza a boldogsághormon termelődését és nyugtató hatása van.

Tekerj a vízben!

Miért ötvözd a kettőt?

  • A testsúlyunk többségét a víz felhajtóereje miatt elveszítjük, pulzusszámunk lecsökken, így aki a szárazföldön csak 10 perces intenzívebb testmozgásra volna alkalmas, akár 40-50 perces edzést is könnyedén végrehajt.
  • A tekerés után nem lép fel izomláz, és kevésbé izzadunk.
  • A vízi kerékpározással kétszer annyi zsír égethető el ugyanannyi idő alatt, mint szárazföldön ugyanezzel a mozgással.
  • Javítja az állóképességet, és fokozza a szív- és keringési rendszer működését.
  • Oldja a feszültséget és hatékony a narancsbőr tüneteivel szemben.
  • Nem terheljük az ízületeket és a gerincoszlopot.
  • Alakformáló (comb, far, és a has izomzatát remekül formálja), és fogyásra is kiválóan alkalmas
  • Hatékony a sportsérülések (például térdszalag szakadás), egyéb balesetek és ideggyógyászati megbetegedések utáni állapotok kezelésére.
  • Bármilyen életkorú, edzettségi szintű vagy testsúlyú ember használhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top