A B-vitamin csökkenti a tüdőrák kockázatát

nlc | 2010. Július 25.
A B-vitamincsalád tagjai csökkenthetik a tüdőrák veszélyét - ez derül ki a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség új vizsgálatából.

Azok az emberek, akiknek vérében átlag feletti a B6-vitamin és a metionin szintje, az átlaghoz képest csaknem feleakkora tüdőrák kockázattal számolhatnak.

Akiknek a vérében a B6-vitamin, a B-11 vitamin (folsav) és a metionin szintje is magas, közel kétharmaddal kisebb eséllyel betegszenek meg tüdőrákban. A kockázat csökkenése a dohányosokra és a nemdohányzókra is vonatkozik.

A B-vitaminok kockázatcsökkentő hatásának végső igazolásához azonban még további vizsgálatokra van szükség, és amennyiben beigazolódik ez a hatás, azt is meg kell állapítani, mennyi pontosan az ajánlott vitaminadag. Egyelőre tehát a tüdőrák megelőzésének legjobb módja még mindig az, ha leszoksz a cigiről…

Exit mobile version