Egészség

Mennyei “vizes” finomságok

Készíts finomságokat egyszerűen, gyorsan és változatosan. Kipróbáltunk két "vizes" receptet! Ha odavagy a gyümölcsös és kávés édességekért, elő a köténnyel - mert ezek a sütik biztosan meghozzák a kedved a sütéshez!

Vizes piskóta

Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg rétesliszt
4 evőkanál víz (lehetőség szerint ásványvíz/forrásvíz)
sütőmargarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A tepsit kikenem a sütőmargarinnal, majd rászórom a réteslisztet. Fontos! Az oldalát is, hogy ott se tapadjon a tepsihez a tészta. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojás sárgáját és fehérjét külön rakom – a fehérjét felverem habbá, míg a sárgáját, a lisztet, a cukrot és a vizet összekeverem. Majd a habbá vert fehérjét hozzákeverem óvatosan, hogy ne törjön össze. A kész masszát a tepsibe öntöm, majd az előmelegített sütőbe rakom. A hőfokot érdemes visszavenni 160 fokra és 25-30 perc után megnézni egy villával a közepébe szúrva. Ha még ragad a villára a masszából rakjuk vissza sülni, ha nem, akkor készen is van. Ha szeretnénk, szórjuk meg meggyel, vagy tehetünk a tetejére egyszerűen porcukrot, de ketté is vághatjuk és megkenhetjük lekvárral.

Mennyei vizes finomságok

 

Ha már tudjuk a vizes piskóta receptjét, számos süteményt készíthetünk, melyhez ez az alap.

Csudafinom kávés szelet

Hozzávalók:
vizes piskóta (6 tojásból)
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 tojás
baracklekvár
feketekávé/capuccino/kakaó
babapiskóta/piskótatallér/háztartási keksz
1 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:
6 tojásból vizes piskótát készítünk. Hagyjuk kihűlni, majd kenjünk meg a baracklekvárral. A babapiskótát (használhatunk piskótatallért, vagy háztartási kekszet is) mártogassuk bele a kávéba és helyezzük rá. (Kávé helyett használhatunk cappuccino-t, vagy kakaót is.) Erre kerül a krém, amelyet előtte kikeverünk: a 25 dkg margarint, a 25 dkg porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vaníliáscukrot. Ehhez finoman hozzákeverjük a 4 tojásfehérjéből felvert habot. Az így elkészült finomságot a hűtőbe rakjuk és hűtve tálaljuk. A tetejére tehetünk olvasztott csokoládét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top