Frissülj és gyógyulj forrásvízzel!

nlc | 2010. Október 02.
A forrásvizek összetétele nagyon változatos: némelyik ásványi anyagokban gazdag, míg olyan is akad, amely természetes szénsavtartalommal rendelkezik.

Hőmérsékletük lehet hat, de akár kilencven fok is. Egy azonban közös bennük: erősítik az egészséges szervezetet és gyógyítanak bizonyos betegségeket.

Nem csak fürdésre

A forrásvizeket nemcsak fürdésre használhatjuk. Megfelelő tisztítás után a mélyről fakadó vizeket palackozzák is. A mai háztartásokban már szinte mindenhol megtalálhatók az ásványvizek. Statisztikák szerint manapság átlagosan ötven liter fogy fejenként! Ha végiggondoljuk ez nem is olyan sok, hiszen egy felnőtt embernek körülbelül másfél-két liter folyadékot kell fogyasztani naponta ahhoz, hogy teste harmonikusan működjön.

Az ásványvíz előnye, hogy a víz mellett fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mindezt könnyen beépíthető formában. Ásványi sók nélkül a folyadék-háztartásunk nem működik megfelelően, az értékes ásványi anyagok biztosításában segíthet az ásvány-, illetve forrásvizek fogyasztása. Mivel hazánkban a konyhasó-fogyasztás túlzott, és számos alapvető élelmiszer is rengeteg sót tartalmaz, érdemes az alacsonyabb nátriumtartalmú vizet választani.

Utóbbinak csak az nevezhető, aminek ásványi-anyag összetételéből vagy valamilyen fizikai tulajdonságából adódóan gyógyhatása van.

Fontos ásványi anyagok a testünkben

Exit mobile version