Egészség

Így ápold a bőröd hidegben!

Elkerülhetetlenül itt az ősz, az éjszaka mellett egyre hűvösebbek a nappalok is. A levegő kiszárítja bőrünket, ezért szükség van a megfelelő hidratálásra. A bőr folyadékveszteségét azonban nemcsak kívülről, de belülről is pótolni kell.

Az egészséges, szép bőr nem csak azon múlik, hogy milyen krémekkel ápoljuk. Az is fontos, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk és hogyan táplálkozunk. Nyáron sokat hallunk a folyamatos hidratálásról, a hűvösebb időben pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni a folyadékbevitelről, pedig ilyenkor is fontos a bőr táplálása. A nyár után a fűtésszezon sem kíméli bőrünket: az alacsony páratartalom kiszárítja, felülete fénytelenné, fakóvá válik. A krémek használata mellett azonban csak nagyon kevesen figyelnek arra, hogy a bőr elsősorban a szervezetből táplálkozik: ha a szervezet belülről nincs hidratálva, akkor a különböző krémek használata csak részleges megoldást nyújt a bőr kiszáradására.

Egyél, igyál!

A megfelelő táplálkozás mellett fontos a rendszeres folyadékbevitel. A rendszeres folyadékfogyasztás  (pl. ásványvíz/forrásvíz) hidratálja és táplálja a bőrsejteket, megvédi a kiszáradástól. Napi 1,5 liter (8 pohárnyi) folyadékbevitel szükséges a megfelelő hidratáláshoz, így sem a szervezetünket, sem pedig a bőrünket nem fenyegeti a kiszáradás rémsége.

A lábunkat is ápolni kell!

A nyári papucs és szandál viselése, a sok mezítlábazás erősen megviseli a talpat és sarkat. Itt az idő, hogy helyreállítsd a sarokrepedést és a bőrkeményedéseket! Szakíts időt arra, hogy a fürdőszobában legalább 10 percre gyengéd kényeztetésben részesítsd lábaidat! Engedj meleg vizet egy tálba vagy a kád aljába, majd önts bele 1-1 deci olívaolajat, citromlevet, tejet és pár csepp avokádóolajat. Meglátod, szeretni fogod! Ha legalább heti egyszer bekened lábaidat hidratálókrémmel, egy puha zoknit húzol rájuk, és így alszol reggelig, az eredmény nem marad el: rövid időn belül selymesen puha bőr fedi majd lábaidat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top