Egészség

Töltődj fel az ünnepek alatt!

Az ünnepeket hajlamosak vagyunk a tévé előtt fekve tölteni, pedig számos aktív kikapcsolódás vár ránk, ha úgy döntünk, hogy nem hagyunk teret a tespedésnek.

Két ünnep között például meglátogathatunk egy gyógyfürdőt is, ahol számos fürdőkúra vár ránk. Azon túl, hogy a termálvíz jótékony hatását élvezhetjük, számos egészséget megőrző szolgáltatást is igénybe vehetünk.

Ha valóban a fürdőkúra mellett döntünk, nem árt néhány szabályt betartani, hogy a fürdőzés valóban az egészségünket szolgálja.

  1. Ne menjünk a vízbe éhgyomorra, de teli hassal sem! Kerülendő az alkohol is!
  2. Figyeld mindig a táblákat a medencénél. 40 percnél többet egyikben sem tanácsos tartózkodni!
  3. A meleg vizes fürdőzés lemeríti a szervezetet, ezért ezt sem szabad túlzásba vinni!
  4. A fürdőzés után érdemes masszázst igénybe venni, de fontos a pihenés a szervezet számára!
  5. Fürdőzés után nemcsak bőrünk, de a szervezetünk is szomjas lesz. Mindig készíts a partra magadnak egy kis palack ásványvizet/forrásvizet, hogy a medencéből kilépve pótolni tudd a folyadékot. 
  6. Ne a fürdőzés után próbáljuk lefutni a félmaratont. Mivel szervezetünket megterheli a párás levegő és a meleg víz, így utána mindig pihenjünk, majd néhány óra elteltével fogjunk csak aktívabb tevékenységbe. Egy laza séta azonban nem árthat!
Töltődj fel az ünnepek alatt!

Ha inkább otthon maradnál

Ma már ki sem kell tenned a lábad a fürdőszobából, számos fürdővízbe dobható frissítő, nyugtató, stresszoldó készítmény kapható. Csak engedd tele a kádat és merülj el a varázslatos illatú fürdőben és pihentesd a tested és lelked egyaránt.

Ha pedig kipihentétek a fürdőzés fáradalmait, akkor öltözzetek fel, és irány egy jókora séta a környéken. Ha van kutya, még össze is köthetitek a kellemest a hasznossal! Máris sokat tettél az egészségedért!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top