Egészség

Mintha a víz venne körül

A víz. Kell az élethez, használják az ezotériában, a fengsujban, minden pillanatban körülvesz, és ha fizikai valójában nincs is mindig a közelünkben, de bizonyos tárgyakról könnyen asszociálhatunk rá.

Jégkocka
A partik elengedhetetlen kelléke, többnyire még télen is van a mélyhűtőben: különböző alakú jégkockák, amelyek aztán az italainkban kötnek ki. De a fájdalmak enyhítésére is használhatjuk: csomagoljuk bele egy rongyba és helyezzük a fájó testrészre, enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot.

Mintha a víz venne körülPoharak
Bármit is töltesz bele, a pohár a vízre emlékeztet. Átlátszó, csillog, tükröződik – ez mind a vízre jellemző.

Váza
Ha átlátszó, ha kristály, ha porcelán – mégiscsak virágot teszünk bele, és ahhoz hogy ezek életben maradjanak egy darabig, víz is szükséges. De a váza virág nélkül remekül szolgálhat párásításra is, vagyis használjuk ki, és amikor üres, tegyünk vizet bele, fűtésszezonban nagyon hálás érte a szervezetünk.

Függöny
A függöny hullámai a vízre emlékeztetnek, főleg ha még a szellő is fújja, valóban olyan látványt nyújt, mint a hullámzó tenger. Még akkor is, ha a függöny nem átlátszó, hanem színes vagy sötét színű.

Üvegtégla
Több házban raknak belőle külső és belső falakat, főként folyosók és fürdőszobák hangulatát igyekeznek feldobni vele. A legnagyobb előnye, hogy az esti sötétségben, a benti villanyt felkapcsolva sem látni be a lakásba. Ha rásüt a nap, úgy csillog, mint a víz felszíne.

Tükör
Ha már fürdőszoba, nem maradhat ki a tükör sem, mint a vízre emlékeztető darab. Egy praktikus üvegdarab, amely akár a fürdő dísze is lehet, de hogy nélkülözhetetlen darabja, az biztos.

Műanyag átlátszó hullámpala
A bejáratok felett helyezik el többnyire, egyrészt véd az eső ellen, másrészt átengedi a fényt. Felnézve látjuk a kék eget és a napfény tükröződése a felületen, valamint a hullámok a vízre emlékeztetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top